Un tânăr a urcat pe traseele montane din Masivul Parâng la bustul gol: ,,M-am antrenat timp de doi ani"
Titus Inklovits este unul dintre tinerii care în urmă cu o săptămână au urcat pe traseele montane din Masivul Parâng la bustul gol. Băiatul susține că gestul său a fost interpretat greșit.
- Un tânăr a urcat pe munte la bustul gol
- Gestul său a fost interpretat ca fiind iresponsabil
Titus Inklovits, unul dintre cei trei tineri care au fost surprinși în urmă cu o săptămână urcând traseele montane din Masivul Parâng la bustul gol a explicat de ce a făcut acest lucru.
Gestul pe care l-a făcut acesta a fost considerat un tupeu iresponsabil.
Tânărul a spus că nu este un tupeu iresponsabil și că s-a antrenat pentru această activitate timp de doi ani.
,,Nu este vorba de ,,tupeu iresponsabil", ci este o activitate pentru care m-am antrenat timp de doi ani, prin exerciții calistenice, dușuri reci cu evoluție treptată, ture de iarnă pe bicicletă, chiar și în pantaloni scurți și tricou. Apoi am început să fac în același spirit și trasee montane, având experiență totală acumulată în munți de aproximativ 17 ani (ex Făgăraș, Retezat, Cernei, Mehedinți și mulți alții), a declarat băiatul.
Ardeleanul a mai spus că atât el cât și ceilalți care au participat la această expediție au avut echipamentul adecvat.
„Noi ne-am asigurat să îndeplinim toate condiţiile necesare pentru acea activitate: am avut antrenament, echipament corespunzător (la care am renunţat pentru o scurtă perioadă, după cum se vede în poze), am mâncat, ne-am odihnit. Nu recomand nimănui care nu este destul de pregătit să facă ceea ce fac eu, dar este esenţial ca oamenii să fie conştienţi de faptul că trupul uman este o minune biologică capabilă să se adapteze la stres exterior, atât fizic, cât şi psihic. Perseverenţa poate dezvolta, în timp, rezilienţă”, a mai precizat Titus Inklovits.
Tinerii i-au surprins pe salavamontiștii din Parâng când cu o saptămână în urmă au apărut la punctul Salvamon echipați sumar, deși în zona masivă a alpinului viscolea.
Dispeceratul Salvamont România a spus că muntele înseamnă libertate și se bazează pe responsabilitate.
,,Cât timp situația e sub control, muntele înseamnă libertate, apoi ne bazăm pe responsabilitate", a menționat Dispeceratul Salvamont România.