Unde se ascunde nevasta lui Bulai de scandalul de la SNSPA! Imagini exclusive
Soţia profesorului Alfred Bulai a dispărut fără urmă, imediat după izbucnirea scandalului de proporții: și-a închis telefoanele și s-a refugiat departe de privirile indiscrete ale jurnaliștilor.
- Ana Bulai stă departe de scandalul teribil în care este implicat soțul ei
- Deși s-ar fi despărțit, cei doi sunt în continuare asociați la o firmă cu lipici la bani publici
- Nevasta lui Alfred Bulai se pregătește să se mute definitiv într-un sătuc din județul Vâlcea
Ana, care s-ar fi despărțit, în fapt, de Alfred Bulai, însă continuă să fie în acte soția acestuia și chiar parteneră de afaceri, în societatea pe care o dețin împreună, preferă să stea departe de scandalul teribil izbucnit săptămâna aceasta.
Jurnaliștii SPYNEWS.ro au încercat să o contacteze pe Ana Bulai, care, la rândul ei, i-a fost studentă lui Alfred Bulai, pentru a obține un punct de vedere referitor la acuzațiile de hărțuire sexuală, însă experta în sociologie nu a fost de găsit. Toate telefoanele acesteia au fost închise, inclusiv cele de la firma pe care Ana Bulai o deține împreună cu Alfred Bulai. Firmă care, de altfel, a obținut numeroase contracte din bani publici, iar anul trecut, cu doi angajați, a avut un profit de peste 600.000 de lei. (Capturi, în galeria foto).
Se retrage la țară
Ana Bulai obișnuiește să se refugieze de agitația din Capitală într-un sătuc din județul Vâlcea, unde și-a încropit o oază de liniște, într-un colț de paradis. Iar faptul că Ana Bulai vrea să se retragă definitiv în mijlocul naturii o demonstrează un document obținut de jurnaliștii SPYNEWS.ro, conform căruia femeia a obținut, recent, avizul de mediu, pentru demolarea casei bătrânești și ridicarea unei case de vacanță cochete.
Alfred Bulai vrea la pensie
După ce site-ul de investigații snoop.ro a publicat mărturiile șocante ale unor tinere care susțin că au fost abuzate de profesorul Alfred Bulai în perioada în care erau studentele acestuia, SNSPA a anunțat că dascălul a depus cerere de pensionare și că acesta a fost suspendat din toate funcțiile, până la finalizare anchetei.
„Marţi, 30 iulie 2024, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după analiză în Consiliul de Administraţie al universităţii, în conformitate cu art. 109, alin. (4) din Carta SNSPA, suspendarea prof. univ. dr. Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA", au informat reprezentanţii SNSPA ,într-un comunicat.
Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu
Ieri, Poliția Capitalei a anunțat că s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal. „Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, ce fac referire la faptul că, un cadru didactic al unei Universități din București ar fi avut un comportament nepotrivit față de mai multe studente, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: polițiștii Capitalei au demarat investigațiile, față de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a precizat Poliția Capitalei.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Procurorii încurajează victimele să depună plângeri
În încercarea de a face lumină în cazul de la SNSPA, procurorii au emis, în urmă cu puțin puțin timp, un comunicat, în care îndeamnă posibilele victime să dea declarații, chiar și sub protecția anonimatului.
„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA - Școala de Studii Politice și Administrative - Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.
Ținând cont de dezideratul privind protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public, aducem la cunoștință măsurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală:
În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.
Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.
În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate”, a precizat Parchetul (facsimil în galeria foto).