Universitatea din România care începe cursurile online, din cauza facturilor la energie. Este prima din țară care ia această măsură
Facturile uriașe la energie obligă atât instituțiile publice, cât și pe români, să ia anumite măsuri pentru a putea să facă față costurilor. O Universitate din România a luat decizia de a trece la cursurile online și este prima din țară care ia această măsură, pentru a reduce consumul de energie, și implicit, costurile.
- O Universitate din România trece la cursuri online
- Măsura are scopul de a reduce costul facturilor la energie
Instituțiile publice din România sunt printre cele mai afectate de costurile majorate ale facturilor la energie, fiind considerate consumatori mari. Printre acestea este și o Universitate din țară, care a luat decizia de a trece la cursurile de tip online pentru o anumită perioadă de timp, încercând, astfel, să reducă semnificativ facturile uriașe.
Universitatea din România care trece la cursuri online
După ce a fost afectată de costurile mari la energie, Universitatea din Craiova a luat decizia de a pune în valoare sistemul de predare creat în pandemie și să se întoarcă la învățământul online. Decizia a fost luată atât din acest motiv al costurilor mari la energie, cât și pentru a valorifica celelalte avantaje cu care vine învățământul online.
Decizia a fost luată pentru o perioadă determinată, și anume pe perioada iernii. Studenții vor sta acasă de la sfârșitul lunii noiembrie, până la jumătatea lunii martie. Anunțul a fost făcut de prorectorul Universității din Craiova.
”Hotărârea de a intra în on-line a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului on-line cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile - predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice. Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie - 23 decembrie şi 20 februarie - 19 martie, pentru ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS. De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Dumitru.
Examenele se vor susține cu prezență fizică
Chiar dacă acest semestru se va încheia cu predarea online, studenții sunt nevoiți să se prezinte fizic la examenele din sesiune. Cu toate că predarea online în pandemie a venit cu multe beneficii, din punct de vedere al susținerii examenelor, acest lucru a fost un dezavantaj.