Unul dintre medicii acuzați că a montat pacienților stimulatoare cardiace de la morți a fost arestat pentru 30 de zile. Doctorul ar fi pus diagnostice false
În urmă cu doar o zi, au avut loc percheziții în trei județe, după ce mai mulți medici ar fi montat pacienților stimulatoarea cardiace și defibrilatoare de la morți. Unul dintre doctori a fost reținut aseară pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă.
- Unul dintre medicii acuzați că a montat pacienților stimulatoare cardiace de la morți a fost arestat pentru 30 de zile
- Doctorul ar fi pus diagnostice false
După ce în Brașov, Neamț și Iași au avut loc mai multe percheziții, unul dintre medicii acuzați de abuz în serviciu în formă continuată a fost reținut.
Medicul Nicolae Dan Tesloianu a fost reținut aseară pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Medicul din Iași ar fi montat 238 de dispozitive luate de morți
Doctorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi, a fost prezentat la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă.
Ulterior, judecătorii au decis ca medicul Nicolae Dan Tesloianu, fost șef șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași, să rămână în arest pentru 30 de zile.
Doctorul este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, timp de cinci ani, după ce ar fi luat stimulatoarele cardiace de la cadavre și le-ar fi dat pacienților contra cost.
Doctorul ar fi pus diagnostice false
Pe lângă acuzațiile care i se aduc în dosarul echipamentelor luate de la morți, medicului i se mai aduc și alte acuzații, precum dare de mită și luare de mită. Implicați în dosar sunt și alți medici din Brașov și Neamț, suspecți că ar fi luat defibrilatoarele de la morți, moment în care le spuneau pacienților că sunt noi.
În plus, medicii trebuie să explice oamenilor legii cum au obținut autorizație pentru o construcție ridicată într-o zonă protejată.
„Suspectul și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu, cu intenție, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deși acest lucru este interzis de legislația primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicția reutilizării acestora”, sunt explicațiile procurorilor.