Valea Oltului, noi restricții de circulație. Vor intra în vigoare de luni și sunt valabile timp de o lună
Pe Valea Oltului se vor impune noi restricții de circulație. Începând de astăzi, 30 septembrie, autoritățile au decis închiderea mai multor zone pentru lucrări de rânguire a versanților, îndepărtarea vegetației și dislocarea blocurilor de piatră, care vor dura până pe 25 octombrie.
- Valea Oltului, noi restricții de circulație
- Vor intra în vigoare de luni și sunt valabile timp de o lună
Circulația de Valea Oltului va fi închisă timp de o lună pentru efectuarea lucrărilor de rânguire a versanților, îndepărtarea vegetației și dislocarea blocurilor de piatră. Restricția va fi valabilă timp de o lună.
Circulația pe Valea Oltului va fi închisă
Șoferii vor putea să circule pe Valea Oltului în reprize de câte 15 minute, după ce autoritățile au decis să închidă drumul pentru lucrări de mentenanță. În perioada 30 septembrie - 25 octombrie, pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea și Sibiu vor fi închise anumite sectoare pentru lucrări.
Pe sectoarele kilometrice 198+200 - 207+000, 216+000 - 219+000, 224+000 - 227+300 şi 228+000 - 233+200 traficul va fi închis pe o distanță de 300 de metri, în reprize de 15 minute. Ele vor alterna cu reprize de deschidere a circulației.
Pentru alte lucrări necesare drumului, se vor institui restricții de trafic, pe câte un sens de circulație, cu ajutorul unui semafor.
În timpul nopții nu se vor efectua lucrări, astfel că va existe un program bine pus la punct.
- Luni-joi, între orele 07:00 – 16:00
- Vineri, între orele 07:00 – 14:00
- Sâmbătă, între orele 07:00 – 18:00
Valea Oltului a fost închisă și în timpul verii
În timpul verii, Valea Oltului a fost închisă pentru a construcția autostrăzii Pitești-Sibiu. Autoritățile au oferit rute ocolitoare românilor ce tranzitau în mod obișnuit DN 7. Traficul a fost atent urmărit de către administratorii de drumuri.
„Pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat mai sus, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art. 32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum şi a autovehiculelor speciale de transport pacienţi. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor. Concomitent, au fost demarate acţiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Braşov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 tone”, notează administratorul de drumuri.