Veste bună pentru milioane de români! Pensiile vor crește „cu siguranță” din 2023! Cu cât se vor mări
Veste extrem de bună pentru milioane de români! Pensiile vor crește „cu siguranță” din anul 2023, astfel că anunțul a fost făcut astăzi, 27 iulie 2022, de Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Iată cu cât se vor mări!
- Veste bună pentru români
- Pensiile vor crește de anul viitor
- Cu cât se vor mări
O veste extrem de bună va fi dată pentru milioane de români! Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunțat astăzi, 27 iulie 2022, că pensiile vor crește „cu siguranță”, potrivit News. Cu cât se vor mări.
Veste bună pentru români! Pensiile vor crește „cu siguranță” din 2023
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, după şedinţa Executivului, că pensiile românilor vor creşte de la data de 1 ianuarie 2023 „cu siguranţă”.
„Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023”, a afirmat ministrul Finanțelor
Cu toate acestea, cu cât vor crește pensiile nu se știe, deoarece acest lucru depinde de modul în care economia funcționează în anul 2022.
„Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcţionează în acest an, dar cu siguranţă o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu.
Pensiile vor fi modificate până la finalul anului 2022
În urmă cu doar o săptămână, ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat că pensiile vor fi modificate până la finalul anului 2022. El a vorbit despre recalcularea pensiiilor și eliminarea inechităților.
„Nu ne gândim în esență, la schimbarea formulei de calcul, dar dacă găsim elemente de îmbunătățire și de a lua în calcul cât se poate din abilitatea sistemului de pensii, dar în primul și în primul rând prioritatea principală este rezolvarea inechităților din sistem”, a declarat Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.
Conform declarațiilor lui Marius Budăi, în această perioadă sunt deja preluate datele din dosarele de pensii, din toate dosarele de pensie care sunt aflate în arhivele caselor județene de pensii.
„Separăm stagiile de cotizare contributivă de stagiile de cotizare dublate. Separăm sporurile cu caracter permanent, de sporurile cu caracter nepermanent, astfel încât atunci când avem legea la final, să ne fie mult mai simplu și să nu mai dureze atât de mult acea recalculare”, a mai spus ministrul.