Vești bune pentru o anumită categorie de români! Cine sunt cei care vor primi bani de la stat pentru creşă şi grădiniţă
Vești bune pentru o anumită categorie de români! Cine sunt cei care vor primi bani de la stat pentru creşă şi grădiniţă. Potrivit informațiilor, banii vor ajunge de la Guvern direct la angajator şi, de aici, în contul instituţiei de învăţământ sau în contul părinţilor.
- Mai mulți români vor primi bani de la stat pentru creşă sau grădiniţă
- Cine sunt cei care vor beneficia de această măsură
Anul 2024 a venit cu vești bune pentru o anumită categorie de români. Potrivit informațiilor, părinţii angajaţi la firme plătitoare de impozit vor primi 1.500 de lei pe lună pentru creşă sau grădiniţă, pentru fiecare copil în parte, scrie observatornews.ro.
Cine sunt cei care vor primi bani de la stat pentru creşă şi grădiniţă
O anumită categorie de români va primi bani de la stat pentru creşă şi grădiniţă. Este important de știut că măsura nu ţine cont de cât de mari sunt veniturile părinţilor, însă aceştia trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere prin care să arate că au copil şi cheltuieli cu creşa sau cu grădiniţa, cu o condiţie: instituţiile să aibă avizul Ministerului Educaţiei, mai scrie sursa menționată anterior.
Suma se acordă unui singur părinte şi nu poate depăşi 1.500 de lei. Dacă, însă, taxa cerută de şcoală este 600 de lei, spre exemplu, suma acordată va fi mai mică.
Măsura este una care ar putea să ajute mulţi părinţi în contextul în care anul trecut în România au fost 530.000 de preşcolari şi 30.000 de copii înscrişi la creşă, mai scrie sursa menționată anterior.
Vești bune pentru tinerii români. Statul român le oferă bani
De curând, reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au anunțat că, programul Primul student din familie este gândit pentru a crește accesul la învățământul superior și pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să urmeze o facultate.
”Primul student din familie devine o realitate! Am pus în consultare publică, cu sprijinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ghidul solicitantului pentru apelul competitiv de proiecte „Primul student din familie”.
Creșterea accesului la învățământul superior al grupurilor subreprezentate/defavorizate, inclusiv prin sprijinirea și consilierea elevilor pentru a face tranziția de la liceu la universitate reprezintă o prioritate prevăzută în noile legi ale educației și a fost parte integrantă din Raportul final al proiectului „România Educată”., au declarat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, scria antena3.ro.