Vești noi pentru elevii care vor susține bacalaureatul. Probele de competențe digitale și lingvistice se echivalează
E oficial! Anul acesta, probele de competențe digitale și lingvistice se echivalează la bacalaureat. În urma adoptării de către Executiv a unei Ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ. Ministerul Educaţiei va emite ordinul de aprobare a metodologiei de punere în aplicare a acestei măsuri în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă. Iată ce a transmis Ministerul Educației!
- Probele de competențe digitale și lingvistice se vor echivala
- Care sunt toate probele ce vor fi echivalate
Vești noi pentru elevii care vor susține bacalaureatul! Se echivalează sau se recunosc probele de evaluare a competenţelor, conform unei Ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.
Probele de competențe digitale și lingvistice se echivalează
Anul acesta, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, probele de competențe digitale și lingvistice se echivalează.
“Miercuri, 19 mai 2021, a fost adoptat, în şedinţă de Guvern, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă iniţiat de Ministerul Educaţiei pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare. Măsurile adoptate vizează interesul elevilor, având în vedere organizarea examenului de bacalaureat în condiţii excepţionale, conforme cu normele de protecţie sanitară aplicabile în perioada de alertă, pentru anul şcolar 2020-2021”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Educației.
Astfel, la bacalaureat vor fi echivalate următoarele probe: proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal, dar și proba de evaluare a competenţelor digitale.
Ce s-a întâmplat cu competențele pentru Bac anul trecut
Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Educației, ordinul de aprobare a metodologiei de punere în aplicare a acestei măsuri va fi emis în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.
De asemenea, s-a adus în prim-plan proiectul ordonanţei de urgenţă prin care naveta elevilor va fi decontată, proiect care se află în procedură de avizare, urmând a fi supus adoptării in următoarea şedinţă de guvern.
În anul 2020, proba orală de la Bac la limba română a fost compusă din media aritmetică a celor 4 ani de liceu a mediilor de la limba și literatura română. Așadar, cei cu media între 5 și 6,99 au fost ”utilizatori medii”, mediile între 7 și 8,49 au primit calificativ ”utilizator avansat”, iar mediile între 8.50 și 10 au primit calificativul ”utilizator experimentat”.