Vești noi pentru pasageri! Schimbări importante pe Aeroportul Otopeni - Henri Coandă, din 1 martie 2024
Pasagerii din România au parte de vești noi! Au loc schimbări importante pe Aeroportul Otopeni - Henri Coandă, începând din data de 1 martie 2024. Iată tot ce trebuie să știe călătorii!
- Schimbări pe Aeroportul Otopeni - Henri Coandă, din 1 martie
- Anunţul Companiei Aeroporturi Bucureşti pentru toţi românii
Începând din data de 1 martie 2024, vor avea loc schimbări importante pe Aeroportul Otopeni - Henri Coandă.
Schimbări pe Aeroportul Otopeni - Henri Coandă, din 1 martie
Mai exact, potrivit ultimului anunț făcut de companie, porțile de control automat la frontieră (ABC) de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București vor fi relocate de la Plecări Internaționale la viitorul flux de Plecări non-Schengen.
"În continuarea măsurilor luate pentru implementarea fluxurilor Schengen / non-Schengen la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, începând de vineri, 1 martie 2024, porțile de control automat la frontieră (ABC - automatic border control) vor fi relocate de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră de pe actualul flux de Plecări Internaționale pe viitorul flux de Plecări non-Schengen.", a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
De asemenea, pasagerii trebuie să știe că, temporar, capacitatea de procesare va fi redusă.
"CNAB și Poliția de Frontieră depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în luna martie, când se finalizează reconfigurarea Schengen a terminalelor Aeroportului Henri Coandă.", potrivit Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
Și asta nu este tot. Mai mult decât atât, și pe fluxul de Sosiri Internaționale capacitatea de procesare va fi temporar redusă. Această hotărâre vine că urmare a lucrărilor de relocare a unor ghișee de control de frontieră către noul flux non-Schengen.
Limita de 100 de ml pentru lichide în avion urmează să fie eliminată
Potrivit noilor reglementări, cu ajutorul unor scannere 3D performante, care urmează să apară pe aeroporturile din ţară, vor putea fi detectate lichidele periculoas, astfel că, prin intermediul lor se va anula acea limită de 100 de mililitri pentru sticle.
Până în acest moment, se pare că acestea au fost deja instalate la Cluj şi la Timişoara, la Otopeni. Aici vorbim despre o sumă în valoare de 18 milioane de euro pentru 18 astfel de scannere, 16 dintre ele vor fi montate la Otopeni, alte două la Aeroportul din Băneasa.
În acest fel, potrivit specificațiilor tehnice, tehnologia scannerelor este una revoluţonară, seamănă cu cea a unui computer tomografic din industria medicală.