Vești proaste pentru patronii din România. Pot primi amenzi de 60.000 pentru o abatere minoră. Ce prevede Codul Fiscal
Se anunță vești proaste pentru antreprenorii din România. O prevedere a Codului Penal le poate aduce amenzi în valoare de până la 60.000 de lei, pentru o abatere minoră.
- Vești proaste pentru patronii din România
- Pot primi amenzi de 60.000 pentru o abatere minoră
- Ce prevede Codul Fiscal
Codul Fiscal a trecut printr-o modificare ce îi poate costa scump de antreprenorii din România. O abatere, aparent minoră, îi poate face să scoată din buzunar până la 60.000 de lei și confiscarea bunurilor deținute.
Greșeala care vă poate costa 60.000 de lei
O nouă prevedere introdusă în Codul Fiscal le poate aduce românilor o amendă de 60.000 de lei. În cazul în care nu a fost actualizat sediul social al companiei sau codul CAEN, aceste fapte reprezintă o activitate ilicită și se pedepsește conform legii.
În cazul unei astfel de activități, prima abatere va rezulta o amendă în valoare de 30.000 de lei și confiscarea bunurilor folosite sau deținute. Pentru a doua abatere în decurs de 12 luni se aplică o amendă de 60.000 de lei și se confiscă bunurile. De asemenea, se suspendă activitatea pentru o perioadă de maximum 15 zile.
"Activitatea neorganizată conform legii este și dacă, spre exemplu, nu ți-ai actualizat codul CAEN la registrul Comerțului, dacă nu ai actualizat sediul social etc.
În cazul în care se consideră că o activitate este ilicită, la prima abatere, amenda este de 30.000 de lei și se confiscă toate bunurile folosite în activitatea ilicită, rezultate în activitatea ilicită sau deținute în cadrul activității ilicite.
La a doua abatere, amenda este de 60.000 de lei și se confiscă bunurile", a explicat consultantul fiscal Mădălina Ion, conform newsweek.ro.
Nouă definiție din Codul Fiscal: activități economice neautorizate sunt cele care nu sunt organizate conform prevederilor legale, plus activitatea cu bunuri care nu sunt însoțite de documente de proveniență.
Salariul minim a înregistrat o creștere în 2023
Salariul minim a înregistrat o creștere în 2023. În domeniile agricultură și construcții, salariul minim a crescut, în timp ce venitul net a rămas la fel. La celelalte categorii de angajați, creșterea netă a fost de doar 80 de lei.