Vești proaste pentru români! Ce se întâmplă cu pensiile
După o lungă perioadă în care Guvernul a făcut numeroase declarații în ceea ce privește creșterea pensiilor, referindu-se la mai multe procente, conducerea țării vine acum cu o nouă veste, care nu îi va bucura pe mulți oameni. Ce se va întâmpla cu pensiile lor, începând cu anul 2023.
- Vești proaste pentru pensionarii din România
- Ce se va întâmpla cu veniturile lor
În perioada în care creșterile prețurilor creează o revoltă din ce în ce mai mare în rândul românilor, majorarea pensiilor este unul dintre lucrurile care le dă speranță. Însă, după multe discuții în acest sens și schimbări ale procentului de majorare, Marcel Ciolacu vine cu o nouă veste, care nu îi va bucura pe prea mulți români.
Ce se întâmplă cu pensiile românilor din 2023
După o lungă perioadă în care situația pensiilor românilor a devenit din ce în ce mai neclară, Marcel Ciolacu a mai venit cu o veste care nu va fi pe placul multor pensionari. Așadar, acesta le dă oamenilor garanția că pensiile lor vor crește, însă nu exclude o creștere treptată.
Așadar, din acest punct de vedere, Marcel Ciolacu anunță că există șanse ca românii să nu primească pensii mărite cu 11%, cât era ultimul procent propus, în luna ianuarie. Acest lucru se va face treptat, și anume în două tranșe. Acest lucru vine în urma legii care presupune ca majorarea pensiilor să fie indexate cu rata inflației.
Cum se va realiza majorarea pensiilor în două etape
Din acest motiv, majorarea din ianuarie a pensiilor ar putea să fie făcută cu doar 6%, ceea ce le-ar aduce în buzunare pensionarilor o sumă aproximativă de 95 lei. Umătoarea rată de creștere ar putea să fie în martie, care ar reprezenta diferența de 5%, care le-ar mai aduce un aport financiar de aproximativ 80 lei. Așadar, românii ar putea să încaseze pensii majorate cu 11% abia în luna martie și nu ianuarie, așa cum s-a promis inițial.
”Minimum, minimum de la care pornim este legea. Rata inflației de anul trecut, așteptăm construcția bugetului. Este o abordare și asta, să aplici legea, și pe urmă, când închizi anul fiscal în februarie, cel târziu în martie, să vii cu diferența. Vom lua decizia cea mai sustenabilă”, a declarat Marcel Ciolacu.