Live acum Mireasa. Capriciile iubirii
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Video exclusiv cu pensionarul atacat în tribunal de liderul torționarilor de la Secția 16 / Victima este tatăl tânărului răpit și umilit în stil mafiot de polițiști / Jandarmeria susține că nu s-a întâmplat nimic

Video exclusiv cu pensionarul atacat în tribunal de liderul torționarilor de la Secția 16 / Victima este tatăl tânărului răpit și umilit în stil mafiot de polițiști / Jandarmeria susține că nu s-a întâmplat nimic

De Narcis Voica.
Publicat pe 30.01.2023 la 23:37 Actualizat pe 31.01.2023 la 00:39

Liderul polițiștilor torționari de la Secția 16 este acuzat că l-a lovit și l-a împins pe scări, chiar în Tribunalul București, pe tatăl unuia dintre bărbații care au murit după ce au fost răpiți și maltratați de agenții de la Poliția Capitalei. Pensionarul a ajuns la spital, Poliția a declanșat o anchetă, iar Jandarmeria susține că nu s-a întâmplat nimic.

Viorel Șeicaru și ceilalți membri ai „Brigăzii de la Secția 16”, după cum chiar ei se lăudau, au fost citați, ieri, la Tribunalul București, pentru prelungirea măsurilor preventive dispuse în dosarul de tortură.




La proces s-a prezentat și Ghiorghe Ghiorghe, tatăl unuia dintre bărbații care au murit după ce au fost gazați și torturați, iar în fața instanței unii dintre agenții implicați au recunoscut faptele.
La finalul ședinței, în jurul orei 10.40, pensionarul Ghiorghe a purtat pe holul tribunalului o scurtă conversație cu avocata agentei Beatrice Turcu, cea care a fost acuzată de Șeicaru și de nașul acestuia, un individ extrem de influent, că i-ar fi „turnat” pe torționari, colaborând cu procurorii.

Faptul că fosta sa subalternă discuta cu tatăl îndoliat l-a scos din minți pe Șeicaru, care, conform martorilor, l-a lovit pe pensionar mișelește, pe la spate, împingându-l, totodată, pe scări, ca să-și rupă gâtul. „Șeicaru i-a tras o lovitură puternică în coloană și l-a împins pe scări, ca să-și rupă gâtul, iar pensionarul s-a dezechilibrat și era să cadă pe scări. Norocul lui a fost că s-a ținut de hainele unei femei, altfel se rostogolea pe scări, iar totul se putea încheia cu o tragedie. La întreaga scenă a asistat un jandarm, care a intervenit rapid și a anunțat instanța, însă Viorel Șeicaru a reușit să plece de la fața locului. După ce a fost anunțată de jandarm, instanța a zis că nu poate să ia măsuri împotriva lui Șeicaru, dar că va avea în vedere incidentul data viitoare. Jandarmul va fi citat ca martor”, au declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, surse din anturajul pensionarului agresat.





Întrucât pensionarul a acuzat dureri insuportabile și părea că a suferit un infarct în urma agresiunii, el fiind cunoscut ca fiind cardiac, la locul evenimentului a fost chemată o ambulanță, care i-a acordat primul ajutor și l-a transportat de urgență la spital. În același timp, a fost sesizată și Poliția Capitalei. Surse din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au confirmat incidentul și au declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că a fost demarată o anchetă, dar că în privința acuzațiilor de loviri și alte violențe este necesară plângerea victimei – plângere pe care, conform informațiilor obținute de reporterii SPYNEWS, pensionarul a depus-o ieri, după ce a ieșit din spital.


Contactat de reporterii SPYNEWS, căpitanul Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, a susținut că la evenimentul de mai sus nu a asistat niciun jandarm și că, mai mult, nu s-a înregistrat niciun incident. Asta, în pofida imaginilor de mai sus și a faptului că agresiunea a fost sesizată la 112, iar victima a fost luată cu ambulanța de la Tribunalul București.

„Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Jandarmul aflat în postul de ordine interioară la Tribunalul București nu a intervenit pentru aplanarea niciunei stări conflictuale și nici nu a fost sesizat cu privire la producerea vreunui incident de acest fel. Infirmăm categoric orice ipoteză prin care se induce idee că jandarmul a aplanat o altercație în sala de judecată. Pe această cale, reamintim faptul că Jandarmeria acționează în sprijinul tuturor cetățenilor și al instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în limitele prevederilor legale în vigoare”, a susținut căpitanul Alexandru Iacob.

Bărbatul agresat ieri de Viorel Șeicaru este tatăl lui Ionuț Mihai Ghiorghe (foto sus), unul dintre bărbații răpiți și torturați în 2020 de „Brigada lui Șeicaru”, bărbați care au murit după câteva luni.





Intervenție de tip mafiot, marca „Circa 16”

Potrivit anchetatorilor, în urmă cu doi ani, „Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina, agenți de poliție în cadrul Secției 16 Poliție București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu agenții, având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tomfă, pistol, cartușe), l-au lipsit în mod ilegal de libertate pe Ghiorghe Mihai Ionuț în intervalul aproximativ 01.45 - 02.30. (...) Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan.

Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, a deschis portiera stângă a mașinii și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-l singur în mașină, cu geamurile ridicate. După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului. Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo MAI, iar agenții Turcu și Nine în auto Dacia Logan MAI ) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț”.
Conform procurorilor, „împreună cu agenții enumerați anterior, l-a transportat pe Ghiorghe Mihai Ionut încătușat și împotriva voinței acestuia pe un teren viran situat la periferia mun. București (din zona străzii Drumul Dealul Armanului, sector 4 - foto jos) unde, ulterior, l-a abandonat. (...) În data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45 - 02.30, în calitate de agenți în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, aflându-se astfel în exercitarea funcției ce implică exercițiul autorității de stat, Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina i-au provocat persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț puternice suferințe fizice și psihice, în scopul pedepsirii acesteia pentru reproșurile adresate cu privire la nepurtarea de către agenții de poliție a măștilor de protecție în contextul epidemiologie SARS-COV2”.

Aceste scene, descrise de anchetatori, au fost surprinse de camere de supraveghere care au înregistrat și incidentul de la ora 22.30: „Referitor la inculpata Gogoașe Irina s-a apreciat că în data de 01.09.2020, în calitate de agent în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, împreună cu agentul ..., având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tonfă, pistol, cătușe), l-a lipsit în mod ilegal de libertate pe Gheorghe Teodor Nicolae în intervalul aproximativ 01.45 - 02.00. Concret, după încătușarea nelegală a lui Gheorghe Teodor Nicolae, l-a lăsat închis pe acesta întins pe burtă peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate a autospecialei ce îi fusese repartizată în cadrul raporturilor de serviciu. Ulterior, urmată îndeaproape de agentul... , l-a transportat cu aceeași autospecială pe Gheorghe Teodor Nicolae în zona Zețari din București, sectorul 5, unde l-a descătușat și abandonat pe o stradă întunecată”.

Conform anchetatorilor, „în continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tonfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție”.
Potrivit procurorilor, Mihai lonuț Ghiorghe a declarat: „Mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor. Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi. Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze. Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele [...] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia”. În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp: Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?”

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Video exclusiv cu pensionarul atacat în tribunal de liderul torționarilor de la Secția 16 / Victima este tatăl tânărului răpit și umilit în stil mafiot de polițiști / Jandarmeria susține că nu s-a întâmplat nimic
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Acces Direct. Iubita bărbatului ucis în Crângași, adevărul despre conflictul care a dus la crima de ieri. Tinerii ar fi venit ulterior în parc
  • Iubita bărbatului ucis în Crângași, adevărul despre conflictul care a dus la crima de ieri
  • Tinerii ar fi venit ulterior în parc
Emisiuni TV
Acces Direct. Familia bărbatului ucis, în Crângași, primele declarații după crima de aseară. A fost omorât în fața trecătorilor: „Nu m-a băgat nimeni în seamă”
  • Familia bărbatului ucis, în Crângași, primele declarații după crima de aseară
  • A fost omorât în fața trecătorilor
Stiri interne
Tinerii acuzați că au omorât în bătaie un bărbat în Crângași au fost arestați preventiv! Cine ar fi trebuit să fie, de fapt, adevărata victimă
  • Băieții acuzați de crima din Crângași au fost arestați
  • Polițiștii continuă cercetările în acest caz
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Există șanse reale ca Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf să îngroape securea războiului? Ce spune Carmen Harra despre împăcarea lor / VIDEO
  • Există șanse reale ca Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf să îngroape securea războiului?
  • Ce spune Carmen Harra despre împăcarea lor / VIDEO
Emisiuni TV
Acces Direct. Un bărbat, la capătul puterilor, din cauza fiului lacom. Gheorghe, nevoit să își pună averea la adăpost de propriul copil?
  • Un bărbat, la capătul puterilor, din cauza fiului lacom
  • Gheorghe, nevoit să își pună averea la adăpost de propriul copil?
Stiri internationale
Cum arată bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei! Imagini noi de la momentul atacului. Robert Fico este în stare critică / FOTO
  • Cum arată bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico
  • Atacatorul din Slovacia a fost imobilizat de oamenii legii
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
recomandare pe as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
Romania TV
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Romania TV
Oana Roman a ajuns pe mâna medicilor. Mesajul cu care i-a îngrijorat pe fani. "Băi fraților, este foarte grav"
recomandare pe antena3.ro
Orașul din România în care tocmai s-a deschis o fabrică nouă de filtre. Va recruta până la 500 de angajați
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 16 mai 2024. Gemenii iau lucrurile mult prea personal, Săgetătorii au parte de schimbări la locul de muncă
recomandare pe antena3.ro
Când sunt Rusaliile în 2024. Pe ce dată pică marea sărbătoare în acest an
recomandare pe playtech.ro
O mai ții minte pe prima asistentă TV de la Neatza cu Răzvan și Dani? Andreea Spătaru e schimbată total
recomandare pe playtech.ro
Roşiile cu brânză, o alăturare culinară greşită? Mihaela Bilic spulberă mitul
recomandare pe redactia.ro
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Îngheață salariile din România? Mugur Isărescu anunță colapsul
recomandare pe dailybusiness.ro
Verificați cardurile! Sute de euro de la Guvern intră azi în conturi
recomandare pe Jurnalul.ro
Ce n-a mai văzut ANI: Candidatul la europarlamentare Silvestru Șoșoacă s-a „divorțat parțial” de Diana, în declarația de avere depusă la BEC. Juridic însă, cei doi sunt încă soți
recomandare pe a1.ro
Momente emoționante înainte de semifinală! Alexandra a izbucnit în lacrimi când a văzut cine îi vorbește: „Mi-ați dat panică, nu mă așteptam!”. Mario, îngenunchiat de dor în fața camerelor