Virusul periculos care face ravagii în România. Două persoane au decedat, în Brăila
Virusul periculos care face ravagii în România. Două persoane din Brăila au murit după ce au fost mușcate de țânțari și s-au infectat cu virusul West Nile. Cei doi, o femeie de 86 de ani a decedat la Spitalul Județean din Brăila, după ce, în urmă cu câteva zile, un alt bărbat a murit din același motiv, la același spital.
- Virusul periculos care face ravagii în România
- Două persoane au decedat, în Brăila
De curând, în Brăila fuseseră confirmate două cazuri de meningită cu virusul West Nile. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, din localitatea Gropeni, și de o femeie în vârstă de 86 de ani, din oraș.
Două persoane au decedat, în Brăila, după ce au fost infectate cu virusul West Nile
Cei doi au fost internați la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Brăila. Erau infectați cu virusul West Nile și aveau o formă severă a bolii și o evoluţie nefavorabilă. Din păcate, amândoi au decedat.
"Sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza judeţului nostru în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent.(...) Imediat după informare, Primăria Municipiului Brăila a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii acestui virus, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor.", a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei.
În prezent, în același oraș, mai sunt alte două suspiciuni de persoane infectate cu virusul West Nile.
În urma infectărilor cu acest virus periculos, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brăila recomandă locuitorilor să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, dacă aleg să iasă din locuințe seara și să meargă în parc. Același lucru li se recomandă și celor care vor să meargă la pescuit.
De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, produse care pot fi cumpărate din farmacii. Se pot proteja de țânțari, alegând să își monteze la apartament, sau la casă, plase care să nu le permită accesul în locuință. În locuință sau în jurul locuinței este recomandat să folosiți substanțe chimice pentru a-i îndepărta.
În cazul în care nu aveți plase de țânțari la geamuri, atunci ați putea să folosiți o astfel de protecție, în jurul paturilor.
Pentru bebeluși, este recomandat să le acoperiți pătuțul sau căruciorul cu plase împotriva țânțarilor.
Ce simptome are infecția cu virusul West Nile:
– febra puternica;
– dureri de cap;
– rigiditate la nivelul gatului;
– stupoare (simptom ce apare de regula in psihoze: deprimare, insensibilitate, amutire);
– dezorientare;
– coma;
– tremor si convulsii;
– slabiciune musculara;
– pierderea vederii;
– amorteala si paralizie.