Vladimir Drăghia, făcut K.O. în scandalul pentru bani / Decizia instanței
Vladimir Drăghia este executat silit din cauza unei datorii de 338 de lei și trebuie să plătească penalități în cuantum de 9 lei și 12 bani!
- Vladimir Drăghia este executat silit din cauza unei sume incredibile
- O datorie din 2015 l-a târât în fața instanței
- Pe lângă datoria principală, Drăghia trebuie să plătească penalități de... 9 lei și 12 bani!
Ca mulți români care au omis să achite unele facturi emise în lipsă sau rate despre care au uitat, Vladimir Drăghia s-a trezit protagonistul unui proces, pentru o datorie din 2015. Recuperatorii de creanțe au obținut, recent, executarea silită a lui Vladimir Drăghia, pentru o datorie de 338 de lei, plus penalități parțiale în cunautm de 9,12 lei. „Admite în parte cererea formulată de reclamanta K. I. I. RO S.A. în contradictoriu cu pârâtul Drăghia Vladimir Roland. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 338,09 lei, reprezentând debit principal. Obliga pârâtul să plătească reclamantei suma de 9,12 lei, reprezentând penalităţi de întârziere aferente debitului principal, calculate până la data cesiunii de creanţă. Obliga pârâtul la plata către reclamantă a dobânzii legale penalizatoare aplicată la debitul principal în cuantum de 338,09 lei, de la data de 16.07.2015 şi până la achitarea efectivă a debitului. Respinge cererea privind despăgubirile pentru încetarea prematură a contractului, ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în sumă de 50 lei. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorul 2 Bucureşti”, a decis, recent, instanța.
Pe lângă această pedeapsă, Drăghia a mai primis şi mai multe interdicţii, dar şi obligaţii, printre care şi muncă în folosul comunităţii:
"Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei / Consiliul Local Sector 2 Bucureşti ca pe o perioadă de 80 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Atrage atenţia inculpatului că, dacă cu rea-credinţă nu va respecta măsurile de supraveghere sau dacă nu va executa obligaţiile impuse sau va săvârşi o nouă infracţiune în termenul de supraveghere, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare (1.000 de lei din faza de urmărire penală)"