Țara din Europa care interzise zborurile interne. Cum s-a ajuns la decizia drastică
O țară din Europa a interzis zborurile interne, pe distanțe scurte. Autoritățile încearcă să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să promoveze transportul feroviar, care este mai ecologic, având și legături importante între orașele statului.
- Țara din Europa care interzise zborurile interne
- Cum s-a ajuns la decizia drastică
O țară din Europa a făcut un anunț important cu privire la zborurile interne pe care le efectuau companiile aeriene. Cursele interne vor fi interzise pe distanțe scurte, statul încercând să reducă emisiile de carbon și provocarea transportului feroviar.
Spania interzice zborurile interne
Statul spaniol a decis să interzică anumite zboruri interne pe distanțe scurte, pentru reducerea emisiilor de carbon și protejarea mediului. Totodată, autoritățile pun accent pe promovarea transportului ferorial. În urma noilor reglementări, nu vor mai exista zboruri pe distanțele unde se poate ajunge cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate. Există aici și o excepție cu privire la situațiile în care există conexiuni cu aeroporturi ce facilitează călătoriile către alte state.
Decizia a fost luată după ce mai multe state europene au adoptat această regulă. Franța a interzis zborurile interne pentru rutele care pot fi parcurse în maxim două ore și jumătate cu trenul. Măsurile implementate vin pentru combaterea schimbărilor climatice și promovarea transportului ferovier.
Încă au loc negocieri cu privire la restricționarea avioanelor private și introducerea unei taxe la nivel european pentru toate produsele din sectorul energetic. Aici seste inclus și kerosenul, combustibilul folosit pentru avioane. Autoritățile statelor încearcă să minimizeze cauzele ce pot crea și mai multe probleme climatice, folosindu-se de opțiuni de transport durabile și ecologice.
Franța, primul stat din Uniunea Europeană care a interzis zborurile interne
Franța a decis, în luna mai 2023 să interzisă zborurile pe distanțe scurte, pe teritoriul statului. Trei rute au fost desființate, cele caer leagă aeroportul Paris-Orly de orașele Bordeaux, Nantes și Lyon. Ministrul de transporturi, Clement Beaune, a anunțat că acest pas este un simbol puternic pentru politica de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.
"Acesta este un pas esențial și un simbol puternic în politica de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. În timp ce luptăm fără încetare pentru decarbonizarea stilului nostru de viață, cum putem justifica utilizarea avionului între marile orașe care beneficiază de legături regulate, rapide și eficiente cu trenul", se arată comunicatul lui Clement Beaune, ministrul francez al transporturilor, conform cnn.com.