Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de un liliac. S-a infectat cu rabie
Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit, după ce a fost mușcat de un liliac. Animalul bolnav l-a infectat pe acesta cu rabie și diagnosticul i-a fost fatal, la trei luni după ce a intrat în contact.
- Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de un liliac
- S-a infectat cu rabie și a fost fatal
Un bărbat a murit după ce a intrat în contact cu un liliac. El a fost mușcat de animal în luna iulie, iar medicii au descoperit că s-a infectat cu rabie două luni mai târziu, pe 20 septembrie.
Bărbatul de 65 de ani a murit
Un bărbat originar din Minnesota, Statele Unite ale Americii, a murit după ce a fost mușcat de un liliac, în urmă cu două luni. Evenimentul este unul neașteptat, deoarece decesul provocat de rabie este foarte rar întâlnit.
În SUA mai puțin de 10 persoane își găsesc sfârșitul din cauza acestei boli într-un an, conform Centrului american de control și prevenire a bolilor. Victima are peste 65 de ani și a intrat în contact cu liliacul, fiind și mușcat. După mai multe cercetări, rezultatul conform căreia s-a infectat cu rabie a venit pe 20 septembrie din partea laboratorului din Atlanta.
Nu există niciun risc pentru publicul larg, iar astfel de cazuri sunt foarte rare. Departamentul de Sănătate face cercetări pentru a vedea dacă mai multe persoane sunt infectate cu rabie, deoarece simptomele nu sunt foarte clare. Totodată, mușcătura de liliac nu este simțită și nu lasă o urmă vizibilă.
Rabia, o boală periculoasă pentru organism
Rabia este o boală virală gravă, cauzată de un virus din genul Lyssavirus. Este transmisă de obicei prin mușcătura unui animal infectat și afectează sistemul nervos central al mamiferelor, inclusiv al oamenilor. Simptomele rabiei apar după o perioadă de incubație, care poate varia între câteva zile și câteva luni, în funcție de locul mușcăturii și de încărcătura virală.
Perioada de incubație variază între 1 și 3 luni, dar poate fi chiar de câteva zile sau până la 1 an, în funcție de distanța mușcăturii față de creier și măduva spinării.
După perioada inițială, boala progresează rapid și simptomele devin mai severe, ducând la afectarea sistemului nervos central. Printre simptomele caracteristice se numără spasme musculare, comportament agresiv, halucinații, convulsii, paralizie parțială.
Indiferent de formă, boala progresează spre comă, insuficiență respiratorie și în final deces, dacă nu se intervine rapid cu tratament. Odată ce simptomele clinice se manifestă, rabia este aproape întotdeauna fatală.