Live acum XNS
Prime time
Homepage » Actualitate » Un român a murit după ce a fost împușcat de polițiști, în Anglia. Bărbatul urma să se întoarcă în România peste o lună

Un român a murit după ce a fost împușcat de polițiști, în Anglia. Bărbatul urma să se întoarcă în România peste o lună

De Bianca Matei.
Publicat pe 17.10.2022 la 11:32 Actualizat pe 17.10.2022 la 11:32

Un român pe nume Marius Ciolac, în vârstă de 35 de ani, a murit săptămâna trecută după ce a fost împușcat de polițiști, în Anglia. Bărbatul lucra în construcții în Marea Britanie, însă urma să se întoarcă în România peste doar o lună și să se mute definitiv înapoi în țară. Românul a avut un sfârșit tragic în străinătate.

Un român a murit după ce a fost împușcat de polițiști, în Anglia

colaj spynews

Potrivit The Guardian, Marius Ciolac, în vârstă de 35 de ani, care lucra în construcții în Marea Britanie, și-a găsit sfârșitul tragic săptămâna trecută, la un spital din Derby, Anglia, asta după ce a fost împușcat de polițiști.

Un român a murit după ce a fost împușcat de polițiști, în Anglia

Vineri, în data de 7 octombrie 2022, la ora 9:55, ofițerii înarmați au fost chemați, după ce un bărbat înarmat cu un cuțit a fost obervat în parcarea unei secții de poliție din Derby, Anglia. La ora 10:03, un ofițer de poliție ar fi tras trei focuri de armă asupra lui Marius Ciolac, căci despre el era vorba, care a fost apoi îngrijit de polițiștii ajunși la fața locului, până la sosirea la fața locului a paramedicilor.

După ce au ajuns paramedicii, românul a fost stransportat la un spital din Derby, unde a și murit. Potrivit polițiștilor, rudele românului au fost informate de urgență, însă sora acestuia, Andreea Ciolac, care locuiește în Italia, a declarat, pentru Derbyshire Live, că a aflat de la știri că fratele ei este mort.

„Marius a greșit clar, nu a fost nevinovat. Am auzit că avea un cuțit asupra lui, dar de ce să-l omoare? Am aflat doar de la știri mai târziu că avocatul său a spus că are probleme de sănătate mintală. Ni s-a spus duminică după-amiază că a murit în urma unui accident legat de poliție. Nu știam prea multe despre asta, dar apoi am căutat pe internet. Și apoi am aflat de la știri că a fost împușcat de poliție”, a spus sora bărbatului.

Bărbatul urma să se întoarcă în România peste o lună

Andreea Ciolac, sora românului omorât de polițiștii din Anglia, a mai spus că fratele ei s-a mutat în Anglia în urmă cu patru ani și a lucrat ca constructor, dar plănuia să revină peste o lună în România.

„Voia să se mute înapoi în România peste o lună. Am crezut că este fericit în Anglia, dar în ultimele luni a fost singur”, a mărturisit femeia.

Sora lui Marius Ciolac este mamă a doi copii și însărcinată cu al treilea copil și locuieşte în Florenţa, Italia, împreună cu mama sa, Mariana Racos, în vârstă de 62 de ani. Femeia spune că ea nu poate ajunge în Anglia, deoarece este însărcinată în 8 luni, dar se vor face toate demersurile ca trupul fratelui său să fie transportat în România.

„Mama mea nu poate vorbi cu adevărat despre asta, este foarte supărată. Știm acum că lui Marius i-a făcută autopsia, știm că a murit în urma unui foc tras în abdomen. Nu pot merge chiar eu în Anglia pentru că sunt însărcinată în opt luni și nu am voie. Vrem să repatriem cadavrul înapoi în România, asta este prioritatea noastră în acest moment. Știm că va fi nevoie de o sumă mare de bani. Am reușit să obținem un bilet de avion spre Anglia pentru fratele meu care locuiește în România. Va zbura acolo în Anglia pentru a identifica oficial cadavrul. Totul va începe luni, dar nu știm cât va dura”, a mai spus adăugat sora bărbatului.

Peste doar o lună, Marius Ciolac trebuia să revină în România, unde își dorea să călătorească. De altfel, sora românului a mărturisit că polițiștii i-au comunicat că fratele ei avea asupra lui un cuțit, dar și o geantă cu o pisică înăuntru.

„Am încercat să luăm legătura cu Marius înainte de a muri. Am vorbit cu câțiva dintre prietenii lui care spuneau că este destul de singur. Mi-au spus că vrea să se întoarcă în România într-o lună și să călătorească. Nu și-a dorit o familie. Suntem cu toții foarte șocați. Am fi înțeles poate dacă ar fi fost un accident, dar în aceste circumstanțe pur și simplu nu putem găsi răspunsuri. Cred că totul este foarte incomod. Nu știm nici ce a fost în capul lui, să aibă un cuțit asupra sa, într-o parcare a unei secții de poliție. Polițiștii ne-au mai spus că avea asupra lui o geantă în care se afla o pisică”, a declarat femeia.

De asemenea, mama bărbatului, sfâșiată de durere, a spus doar următoarele cuvinte: „Totul s-a întâmplat prea repede. Chiar dacă a greșit. Totul s-a întâmplat prea repede”.

Polițiștii din Marea Britanie anchetează cazul

Pentru a se stabili cum s-a petrecut toată tragedia, polițiștii din Marea Britanie anchetează cazul, iar Oficiului Independent pentru Conduita Poliției (IOPC) a pornit și el cercetări.

„Am luat legătura cu familia domnului Ciolac din România și Italia pentru a explica rolul nostru, iar condoleanțele noastre sincere sunt față de ei și pentru toți ceilalți afectați de acest incident tragic. Au fost semnalate multe zvonuri despre evenimentele tragice de vineri dimineața și, deși este firesc ca oamenii să dorească răspunsuri rapid despre ceea ce s-a întâmplat, aș cere oamenilor să dea dovadă de răbdare și să se abțină de la speculații ulterioare în semn de respect pentru familia domnului Ciolac și pentru toți cei implicați.

Vom efectua o investigație completă și amănunțită a tuturor circumstanțelor. Deși mai este mult de lucru, am strâns primele declarații ae ofițerilor implicați și ale martorilor de la serviciile de urgență. Analizăm înregistrările de pe camerele de supraveghere. De asemenea, contactăm trecătorii identificați ca potențiali martori care ar putea fi în măsură să ne ajute în ancheta noastră”, a afirmat directorul regional IOPC, Derrick Campbell.

Pe de o altă parte, un martor la incident a declarat că a auzit un ofițer strigând „aruncă cuțitul”, dar asta înainte de a auzi cele trei împușcături. Românul locuia la mai puțin de 500 de metri de parcarea unde s-a produs întreaga tragedie și administra Home Builders și Essential Electric, o companie de construcții și electricitate, până în momentul în care campania a fost dizolvată în luna februarie.

Potrivit sursei citate, Marius Ciolac trebuia să se prezinte în instanță pe data de 4 octombrie, dar cazul său a fost abandonat de procurorii din Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Un român a murit după ce a fost împușcat de polițiști, în Anglia. Bărbatul urma să se întoarcă în România peste o lună
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce concurent a părăsit competiția. Făcea parte din echipa lui Alexandru Sautner: „Îmi venea să plâng” / VIDEO
  • Concurentul care a părăsit competiția
  • Alexandru Sautner a pierdut un om
Showbiz intern
De ce boală suferea nepotul lui Tzancă Uraganu. Lucas a murit la 8 ani, după o luptă grea: „Un copil așa bun...”
  • Boala de care suferea nepotul lui Tzancă Uraganu
  • Lucas a dus o luptă grea
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al patrulea battle. Emoții mari pentru jurați și concurenți: „Le cer scuze că...” / VIDEO
  • Echipa care a câștigat al patrulea battle
  • Emoții mari
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Ce relație are în prezent Claudia Pătrășcanu cu Gabi Bădălău. Cum se înțeleg cei doi: "Nimeni nu este perfect..." / VIDEO
  • Claudia Pătrășcanu a vorbit despre relația pe care o are în prezent cu Gabi Bădălău
  • Cum se înțeleg cei doi în prezent
Showbiz intern
Tzancă Uraganu, în doliu! Nepotul manelistului a murit: „Dumnezeu să te odihnească, copil frumos și bun” / FOTO
  • Nepotul lui Tzancă Uraganu a murit
  • Momente grele pentru familia manelistului
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Orlando Zaharia a avut o criză de nervi! Ce l-a scos din minți pe jurat: „Bucătarii lui pește” / VIDEO
  • Chef Orlando Zaharia a avut o criză de nervi
  • De ce s-a enervat juratul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț