Unde va avea loc Eurovisionul în 2025. Localitatea este situată la granița dintre trei state europene
În cadrul unei conferințe de presă s-a decis localitatea în care se va desfășura Eurovisionul în anul 2025. Competiția va fi găzduită de către Elveția, după ce reprezentantul statului a câștigat ediția din acest an. Care au fost criteriile pe care s-a pus accent!
- Unde va avea loc Eurovisionul în 2025
- Localitatea este situată la granița între trei state europene
A fost anunțată localitatea în care va avea loc Eurovisionul în anul 2025. Pentru a se ales orașul unde se va desfășura marele eveniment anual, în procesul de selecție au fost implicate Basel și Geneva din Veneția, după ce reprezentantul țării, Nemo, a câștigat ediția din anul 2024.
Eurovisionul se va desfășura în Basel
Basel și Geneva au fost în competiție pentru a fi gazda Eurovisionului în anul 2025 în Elveția. Reprezentantul țării a câștigat ediția care a fost desfășurată la Malmo, Suedia. Au fost incluse mai multe criterii importante, precum transportul în comun, securitatea și capacitatea hotelurilor disponibilor.
Ulterior s-a pus accent pe spațiile unde vor putea avea loc evenimentele, sustenabilitatea cu privire la mediu, dar și modul de reciclare și eliminare a deșeurilor rămase.
„Felicitări, Basel. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a face ESC o experienţă de neuitat pentru toată lumea”, au spus Reto Peritz şi Moritz Stader, coproducători executivi ai Eurovision Song Contest (ESC), într-o declaraţie,
Basel, un oraș situat în nord-vestul Elveției, la granița cu Franța și Germania, este cunoscut pentru mixul său fascinant de cultură, istorie și modernitate.
163 de milioane de telespectatori au urmărit finala concursului din mai 2024. Anul următor ediția va avea loc pe 17 mai 2025 la complexul St. Jakobshalie.
Lucruri inedite despre Basel
Se află la confluența a trei țări: Elveția, Franța și Germania. Într-o singură zi, poți lua micul dejun în Elveția, prânzul în Franța și cina în Germania, toate acestea la doar câțiva kilometri distanță.
Carnavalul din Basel, cunoscut sub numele de „Fasnacht”, este cel mai mare carnaval din Elveția și unul dintre cele mai unice din Europa. Evenimentul începe la 4 dimineața în prima zi de luni de după Miercurea Cenușii și durează exact 72 de ore. Străzile orașului sunt animate de parade de oameni mascați, care cântă la tobe și fluiere, într-o atmosferă de sărbătoare intensă.
Universitatea din Basel, fondată în 1460, este cea mai veche universitate din Elveția. Printre cei care au studiat sau predat aici se numără Erasmus din Rotterdam și Carl Gustav Jung.
Basel este un adevărat centru cultural, găzduind unele dintre cele mai importante muzee și galerii de artă din Europa, inclusiv Fondation Beyeler și Kunstmuseum Basel, care este cel mai vechi muzeu de artă publică din lume, deschis în 1661. Basel găzduiește și Art Basel, unul dintre cele mai mari și prestigioase târguri de artă contemporană din lume.
În fiecare vară, locuitorii și vizitatorii din Basel au o tradiție unică de a înota în râul Rin (Rhein). Evenimentul oficial „Rhein Swim” atrage mii de participanți care își pun hainele și bunurile într-o geantă impermeabilă specifică, numită „Wickelfisch”, și plutesc pe râul Rin pentru o experiență revigorantă.
Orașul este un centru global pentru industria chimică și farmaceutică. Gigantul farmaceutic Novartis are sediul central aici, iar compania Hoffmann-La Roche a fost fondată în Basel în 1896.
Deși Basel este un oraș modern și inovator, el păstrează multe tradiții medievale. Poți găsi încă ceasuri publice cu 24 de ore (în loc de 12), care datează din Evul Mediu, și vechi străzi pietruite în centrul istoric, precum și clădiri din perioada gotică și renascentistă.