Live acum In culisele celebritatii
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Actualitate » Vești bune pentru cei care vor fonduri europene nerambursabile în anul 2024! Câți bani pot primi

Vești bune pentru cei care vor fonduri europene nerambursabile în anul 2024! Câți bani pot primi

Publicat pe 09.02.2024 la 15:08 Actualizat pe 09.02.2024 la 15:08

Vești bune pentru cei care vor fonduri europene nerambursabile în anul 2024. Aceștia pot primi mai mulți bani. România are posibilitatea să primească aproximativ 4 miliarde de euro prin intermediul Politicii de Coeziune a Uniunii Europene.

Vești bune pentru cei care vor fonduri europene nerambursabile în anul 2024

profimediaimages.ro

Fondurile europene nerambursabile reprezintă o resursă crucială de finanțare pentru atât autoritățile centrale și locale, cât și pentru antreprenorii români care doresc să își dezvolte sau să își extindă afacerile. O veste îmbucurătoare pentru cei interesați de astfel de fonduri în 2024 este că în cadrul exercițiului bugetar al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, România are posibilitatea să primească aproximativ 4 miliarde de euro prin intermediul Politicii de Coeziune a UE.

Vești bune pentru cei care vor fonduri europene nerambursabile! Câți bani pot primi

Toți cetățenii europeni, precum și mulți alți oameni din întreaga lume beneficiază în mod direct sau indirect de bugetul Uniunii Europene. UE sprijină milioane de studenți, mii de cercetători și numeroase orașe, regiuni și organizații non-profit. Fiecare cetățean al UE are posibilitatea de a solicita finanțare din partea UE, având acces la diverse programe de finanțare în funcție de natura activității sau a proiectului lor.

Există, de asemenea, oportunități de finanțare care sunt implementate direct de către statele membre, cum ar fi Mecanismul de Redresare și Reziliență sau Fondul pentru o Tranziție Justă. Înainte de a solicita finanțare, este întotdeauna recomandabil să consultați orientările specifice privind cererile de proiecte/propuneri/oferte pentru a vă asigura că îndepliniți criteriile de eligibilitate.

Pentru fiecare program de finanțare și cerere de proiecte/propuneri/oferte, sunt stabilite criterii specifice. În ceea ce privește granturile, dacă propunerea dvs. este considerată admisibilă și eligibilă, procesul de selecție începe, de obicei, cu evaluarea de către experți independenți, care vor analiza propunerea și o vor evalua în funcție de criteriile de selecție și de atribuire.

Cele mai frecvente profiluri de beneficiari care solicită finanțare din partea Uniunii Europene sunt următoarele: tinerii; cercetătorii; agricultorii; întreprinderile; organismele publice - oraşe şi regiuni și ONG-uri.

Uniunea Europeană a alocat fonduri nerambursabile pentru românii care se află în nevoie, aceștia fiind încurajați să depună cereri pentru a beneficia de acestea.

Fondurile europene nerambursabile reprezintă un instrument de finanțare utilizat de UE pentru a reduce discrepanțele de dezvoltare dintre diferitele regiuni. Administrarea acestor fonduri este realizată în colaborare între Comisia Europeană și statele membre. În cazul României, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), împreună cu instituțiile subordonate, are responsabilitatea gestionării acestora.

Tipurile de fonduri pe care le pot accesa românii

Românii pot accesa fondurile europene nerambursabile prin intermediul următoarelor programe:

1. Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR): Este un instrument principal al politicii de coeziune europene, creat în 1975 pentru a reduce discrepanțele de dezvoltare dintre regiunile europene și a îmbunătăți nivelurile de trai în regiunile defavorizate. În perioada 2021-2027, UE a alocat peste 392 de miliarde de euro pentru politica de coeziune, aproximativ 226 de miliarde de euro fiind direcționate către FEDR.

2. Fondul Social European (FSE): Principalul instrument prin care UE sprijină crearea de locuri de muncă, ajută oamenii să obțină locuri de muncă mai bune și asigură oportunități profesionale echitabile pentru toți cetățenii UE. Anual, UE alocă 10 miliarde de euro pentru îmbunătățirea perspectivei de angajare a europenilor.

3. Fondul de Coeziune (FC): Creat în 1994, oferă finanțare pentru proiecte în domeniul mediului și al rețelelor transeuropene în statele membre cu un venit național brut pe cap de locuitor mai mic de 90% din media UE. În perioada 2021-2027, UE a alocat 42,6 miliarde de euro pentru FC, din care România ar urma să primească peste 4 miliarde de euro.

4. Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR): Este parte a Programului pentru Dezvoltare Rurală (PAC), care contribuie la realizarea obiectivelor de dezvoltare rurală stabilite de UE. Bugetul alocat FEADR pentru perioada 2021-2027 este de 95,5 miliarde de euro, din care 8,1 miliarde de euro provin din instrumentul de redresare NextGenerationEU.

5. Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM): Conform Politicii Comune în Domeniul Pescuitului, FEPAM impune reguli pentru gestionarea durabilă a flotelor europene de pescuit și conservarea stocurilor de pește.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Vești bune pentru cei care vor fonduri europene nerambursabile în anul 2024! Câți bani pot primi
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Jador, în tot acest timp. Nimeni nu a știut prin ce trece
  • Jador a suferit de o afecțiune care i-a dat mari bătăi de cap
  • A ajuns pe patul de operație
Retete
Rețetă ușoară de chec aperitiv pufos și delicios. Poate fi servit la micul dejun
  • Rețetă ușoară de chec aperitiv
  • Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple
Emisiuni TV
Visul românesc – Succes internațional. Cum a ajuns Andrei la afaceri de peste 20 de milioane de euro în Dubai. A angajat la companiile sale și români
  • Povestea demnă de luat exemplu a lui Andrei
  • Românul s-a stabilit în Dubai și se bucură de un succes uriaș
Showbiz intern
Marele absent de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Fanii se așteptau să îl vadă la evenimentul trist. Care a fost motivul
  • Cine a lipsit de la înmormântarea lui Andrei Perneș
  • Familia lui este sfâșiată de durere
Beauty & Lifestyle
Top 10 cele mai sigure țări de vizitat pentru femei. Unde poți călători singură fără probleme
  • Unde să călătorești singură fără să duci grija pericolelor
  • Cele mai sigure țări pentru femei
Showbiz intern
Tzancă Uraganu și Lambada își sărbătoresc fiul cel mare! Ce urare emoționantă a transmis Alina Marymar de ziua lui Andreas
  • Tzancă Uraganu și Lambada își sărbătoresc fiul cel mare
  • Alina Marymar, mesaj emoționant de ziua lui Andreas
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor". Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
recomandare pe as.ro
Greşeala fatală care l-a costat toată averea pe un fost milionar român celebru: „De acolo a plecat”!
Romania TV
Magazinele ”La Sibieni”, ÎNCHISE pe capete. Angajații spălau salamul expirat cu acetonă și îl repuneau la vânzare
Romania TV
Un bucătar renumit a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. Nu și-a tăiat stomacul și a ținut o dietă foarte UȘOARĂ!
recomandare pe antena3.ro
"A murit pentru că a furat ciocolată". Cutremurătorul caz al unei fete de 13 ani, care lucra ca menajeră în casa unei familii bogate
recomandare pe antena3.ro
Povestea ardeleanului de culoare care oferă consultanță în afaceri și te învață să gătești pe TikTok: „Am fost sărac lipit”
recomandare pe antena3.ro
Insula care se poate închiria în întregime cu doar 50 de euro pe noapte. Are o casă cu 9 dormitoare, complet utilată
recomandare pe playtech.ro
Durere mare la înmormântarea lui Andrei Perneș! Obiectul ciudat pus pe sicriu, cei prezenţi nu au...
recomandare pe playtech.ro
Secretul moldovencelor pentru cea mai bună ciorbă de fasole. Doar ele o fac aşa
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe Ciao.ro
Mânuţele la control! Vedele din România, surprinse în ipostaze stânjenitoare cu mâna la...
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
recomandare pe bzi.ro
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit
recomandare pe bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
recomandare pe Jurnalul.ro
Astrologia și succesul financiar: Ce zodii produc cei mai mulți miliardari?
recomandare pe a1.ro
Ce sport practică fiul lui Pepe, după aproape doi ani de înot. Micuțul este susținut de tatăl său: „Am vorbit cu..”