Live acum Știrile Antena Stars
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » 3 rețete de sărățele cu brânză și untură. Ușor de făcut și foarte gustoase

3 rețete de sărățele cu brânză și untură. Ușor de făcut și foarte gustoase

Publicat pe 08.12.2021 la 09:31 Actualizat pe 08.12.2021 la 09:31

Când vine vorba de pregătirea mesei, fie că se anunță un eveniment în familie sau urmează sărbători cu mese îmbelșugate un singur preparat nu lipsește niciodată. Sărățelele. Cu brânză de burduf, telemea sau borș, sărățelele sunt un deliciu pentru papilele gustative și un blestem pentru siluetă. Cu toate acestea nimeni nu le-a refuzat până acum.

Iată 3 rețete de sărățele gustoase și foarte ușor de făcut:

Rețeta de sărățele cu brânză de burduf și untură

Ingrediente

-400 gr brânză de burduf

-400 gr untură

-drojdie cât o nucă

-2 linguri semințe de chimen, susan, mac etc

-4 oua (din care 3 gălbenușuri în aluat și un ou pentru uns),

-100 ml de lapte,

-1 linguriță de sare ,

-făină de grâu cât cuprinde ( aproximativ 1 kg de făină).

Mod de preparare

Într-un vas se pun untura, drojdia stinsă cu laptele călduț, gălbenușurile, brânza de burduf, sarea și făina și framantăm un aluat tare. Îl punem la frigider la odihnit peste noapte. A doua zi îl scoatem de la frigider, îl împărțim în mai multe bucăți și întindem foi de 1 cm grosime. Tăiem aluatul cu forma de sărățele dorită, ungem cu oul bătut și presărăm deasupra semințe de chimen, susan, mac sau sare de mare. Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

Rețeta de sărățele cu telemea și untură

Ingrediente

200 gr untură de porc se

500 gr făină

100 gr smântână cu minim 20% grăsime

1 linguriță zahăr

7 gr drojdie uscată

50 ml lapte călduț

2 gălbenușuri

15 gr sare

75 gr telemea rasă

1 ou pentru uns

semințe de chimen, mac, susan

Mod de preparare

În castronul robotului de bucătărie se toarnă făina, drojdia și laptele călduț, zahărul și se lasă la odihnit 5 minute. Apoi se adaugă gălbenușurile, untura, smântâna, sare și se frământă cu robotul de bucătărie sau cu mâna. După ce a fost frământat, aluatul se pune într-o folie și se pune la frigider pentru 30 de minute.

Se întinde aluatul în foaie de 2-3 mm, se pune deasupra brânză rasă , se împachetează foaia de 2 ori până când se obține un pătrat care se lasă la odihnit 15 minute pe masa de lucru.

Se întinde apoi aluatul într-o foaie de 1 cm grosime. Se unge foaia cu oul bătut . Se taie aluatul în pătrățele mici de 2,5 cm, se presară cu semințe și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Sărățele cu untură și borș

Ingrediente

- 500 g untură de porc

- 1 ou mare

- 250 ml bors

- 1 kg faină

- 14 gr drojdie uscata

- sare

Mod de preparare

Făina cernută se pune într-un bol. În mijlocul ei se adaugă oul, untura, borșul, drojdia dizolvată în borș, sarea și se frământă până când se obține un aluat fraged. Se lasă la dospit o oră, la cald, pe masa de lucru. Se întinde în foaie de aproximativ 1 cm grosime. Foaia obținută se taie în forma dorită și se coace în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.

De ce sunt atât de gustoase sărățelele cu untură?

Untura este ingredientul de bază atunci când vine vorba despre prepararea unui aluat fraged. Indiferent ca vorbim despre sărățele, cornulețele, biscuiți, fursecuri. Motivul pentru care gospodinele au preferat dintotdeauna untura este acela că nu conține deloc apă, așadar aluatul va fi cât mai fraged cu putință.

Indiferent pentru ce tip de aluat cu untură optați trebuie să știți că există câteva trucuri generale:

- toate ingredientele se amestecă reci

- aluatul se amestecă cel mai bine cu o furculiță până când acesta devine sfărâmicios

- aluatul se ține la frigider cel puțin 30 de minute

În articolul
3 rețete de sărățele cu brânză și untură. Ușor de făcut și foarte gustoase
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Jador devine tată astăzi! Artistul a dus-o pe Oana Ciocan la maternitate: ”Rugați-vă pentru noi” | VIDEO
  • Jador urmează să devină tată astăzi
  • Artistul și Oana Ciocan au pornti spre spital
Beauty & Lifestyle
Locul unde Grecia încă mai păstrează farmecul autentic. Escapada perfectă pentru vara aceasta
  • Locul unde Grecia încă mai păstrează farmecul autentic
  • Escapada perfectă pentru vara aceasta
Stiri interne
Anunț de ultimă oră a Ministerului Afacerilor Interne! Autoritățile dezmint cererile de chemare la război a românilor
  • Anunț de ultimă oră a Ministerului Afacerilor Interne!
  • Autoritățile dezmint cererile de chemare la război a românilor
Showbiz intern
Ce se întâmplă cu Bogdana de la Mireasa, sezonul 8. Tânăra a ajuns la spital 
  • Bogdana de la Mireasa, sezonul 8, a ajuns la spital
  • Ce se întâmplă cu tânăra concurentă
Horoscop zilnic
Horoscop miercuri, 4 iunie 2025: Berbecii vor avea o zi plină
  • Horoscopul zilei de miercuri, 4 iunie 2025
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de miercuri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Beauty & Lifestyle
Snackificarea, noul trend alimentar al românilor. Cum este afectată sănătatea
  • Snackificarea, noul trend alimentar al românilor
  • Cum este afectată sănătatea
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
O ţară vecină cu România vinde case la 3.500 de euro pe internet. Mii de oameni s-au mutat deja aici
recomandare pe as.ro
Vedeta cu părinţi miliardari, surprinsă în metrou. „Nimeni nu m-a recunoscut”
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
recomandare pe antena3.ro
16 vecini de pe o stradă devin peste noapte cu 200 de milioane de dolari mai bogați
recomandare pe antena3.ro
O femeie care săpa în grădină a descoperit o comoară incredibilă. Înainte găsise un indiciu, dar n-a știut să-l interpreteze
recomandare pe antena3.ro
Un sportiv și-a făcut cont pe OnlyFans ca să aibă bani pentru Olimpiadă și acum a fost suspendat: „Am încremenit, asta e viața mea”
recomandare pe playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion în presa din străinătate? Imaginea la care nimeni nu se aştepta
recomandare pe playtech.ro
Temperaturi de peste 35 de grade Celsius, în România. Vine vara cu adevărat, spun meteorologii
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
recomandare pe redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
recomandare pe bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
recomandare pe bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe Jurnalul.ro
4 Zodii renasc în iunie 2025: Ce le aduce Jupiter în Rac și Venus în Taur
recomandare pe a1.ro
Orlando Zaharia, prima reacție în mediul online după ce cuțitul său de aur a câștigat sezonul 15 Chefi la cuțite. Ce a transmis