Ai un telefon vechi în casă? De ce ești în pericol, dacă îl păstrezi în locuință mai mult timp
Deși poate fi greu să renunțe la unul dintre vechile telefoane, specialiștii spun că acest lucru vine cu o serie de riscuri, pentru că, în timp, substanțele nocive pot ajunge în aer, ceea ce înseamnă că te supui la o serie de riscuri.
- Ce se întâmplă dacă păstrezi un telefon vechi în casă
- La ce riscuri te supui
Cu toate că poate îți este destul de greu să renunți la un telefon vechi, specialiștii spun că te supui la mai multe riscuri, atunci când îl păstrezi în casă mai mult timp.
Acest lucru este datorat faptul că, în timp, substanțele pot ajunge în aer.
La ce riscuri te supui, dacă păstrezi telefonul în casă
Telefoanele vechi, în special modelele clasice cu butoane, conțin și materiale toxice. Acest lucru poate să afecteze atât oamenii, dar și animalele, mai ales dispozitivul conține și plumb ori mercur.
Despre prima substanță se știe că poate avea consecințe negative asupra funcțiilor cognitive. Cât despre mercur, efectele sunt mult mai grave, riscuri pe care, în primă fază, poate le observi. Această substanță poate provoca pierderi de memorie pe moment ori ușoare deficiențe senzoriale.
În plus, specialiștii mai spun că este un mit, atunci când oamenii spun că telefonul nu poate cauza probleme, dacă este închis.
Experții sunt de o altă părere și spun că telefonul are o amprentă de carbon, chiar și atunci când este descărcat sau închis.
De aceea, specialiștii spun că este mai bine să duci dispozitivul într-un centru de reciclare, întrucât, așa poți să previi posibilele probleme de sănătate.
Ba mai mult, experții încurajează persoanele care au un telefon vechi să îl recicleze, pentru că, datele din ultima perioadă sunt cel puțin îngrijorătoare.
Atunci telefoanele mobile ajung să fie aruncate la întâmplare, plumbul, mercurul, dar și alte substanțe pot să polueze.
Efectele negative nu se opresc doar aici, ci și atunci când sunt ținute în sertare, substanțele toxice ajung în aer, dacă dispozitivul este păstrat o perioadă mai lungă.
Un studiu arată că și atunci când este păstrat în sertar, chiar dacă nu îl deschizi des, substanțele toxice sunt eliberate.