Alimentul care reduce riscul de a face demență. Îl poți consuma în fiecare săptămână și este foarte sănătos
Demența este un termen folosit pentru a descrie un grup de simptome care afectează memoria, gândirea și abilitățile sociale suficient de grav pentru a interfera cu viața de zi cu zi. Există un aliment, pe care îl găsim în orice supermarket, care poate reduce acest risc de a face demență. Iată care este!
- Ce este, de fapt, demența
- Alimentul cu care poate fi prevenită
- Îl găsești în orice supermarket
Atenție, însă, căci pierderile de memorie nu înseamnă neapărat că aveți demență, deși este adesea unul dintre semnele timpurii ale afecțiunii. Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței progresive la adulții în vârstă.
Alimentul care reduce riscul de a face demență
Unele simptome de demență pot fi reversibile. Simptomele demenței variază în funcție de cauză, dar și de vârstă. Unele pot fi următoarele:
- Modificări cognitive
- Pierderea memoriei, care este de obicei observată de altcineva
- Dificultate de a comunica sau de a găsi cuvinte potrivite
- Dificultate de raționament sau de rezolvare a problemelor
- Dificultate în gestionarea sarcinilor complexe
- Dificultate de planificare și organizare
- Confuzie și dezorientare
Așadar, există un aliment care reduce riscul de a face demență. Este vorba despre ciuperci. Beneficiile lor nootropice le fac apte să fie utilizate pentru a ajuta la gestionarea simptomelor bolii Alzheimer.
Ciupercile conțin și un antioxidant numit ergotioneină.
Ce alte beneficii are consumul de ciuperci
Ciupercile vin în multe forme, dimensiuni și culori diferite. Cele care nu sunt toxice sunt foarte sănătoase și gustoase. De mulți ani, acestea au fost folosite pentru aroma lor unică în bucătărie.
Sunt fără grăsimi, sărace în sodiu, sărace în calorii și fără colesterol. De asemenea, sunt pline de fibre, vitamine și minerale. Beneficiile nutriționale variază în funcție de tipul de ciupercă pe care îl consumăm.
Ciupercile sunt un înlocuitor excelent pentru carnea roșie, reducând în același timp caloriile, grăsimile și colesterolul.
Cercetătorii continuă să studieze efectele consumului de ciuperci asupra deficiențelor cognitive ușoare (MCI). MCI provoacă dificultăți de memorie și limbaj și este adesea un precursor al bolii Alzheimer.