Alimentul care reduce riscul de deces. Este recomandat de specialiști de două ori pe săptămână
Există un aliment care reduce riscul de deces, iar studiile specialiștilor au confirmat această informație. Îl putem găsi în orice supermarket, la un preț rezonabil și se poate găti în diferite forme. De obicei, este prezent pe mesele românilor datorită gustului delicios, dar are și multe beneficii pentru sănătate.
- Este bogat în proteine
- Îl găsești în orice supermarket
- Beneficii importante pentru sănătate
Este vorba despre pește. Specialiștii în sănătate au declarat că este recomandat să mâncăm cel puțin de două ori pe săptămână pește, în diferite forme sau preparate, pentru a reduce riscul de deces.
Alimentul care reduce riscul de deces
Consumul de pește luptă împotriva bolilor de inimă în mai multe moduri. Grăsimile omega-3 din pește protejează inima împotriva dezvoltării unor tulburări ale ritmului cardiac. Consumul de pește poate reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral, depresie, boala Alzheimer și alte afecțiuni cronice.
Peștele este un aliment bogat în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi, care oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3 sau grăsimile „bune”, așa cum sunt cunoscute.
Pe de altă parte, peștele are un conținut scăzut de grăsimi „rele” întâlnite în mod obișnuit în carnea roșie, numite acizi grași omega-6. Consumul de pește ajută la menținerea sănătății cardiovasculare jucând un rol important în reglarea coagulării sângelui.
Beneficiile consumului de pește
Pe lângă consumul de pește, o altă modalitate de a consuma acizi grași omega-3 este să luați suplimente direct din farmacie. Uleiurile de pește sunt și ele foarte benefice pentru sănătate, în diferite forme.
În funcție de vârstă și de starea de sănătate, unii oameni ar trebui să limiteze cantitățile de pește pe care le consumă. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de pește este legat de îmbunătățirea sănătății inimii.
Omega-3 ajută la combaterea inflamației, care este o cauză de bază a bolilor de inimă și a multor alte boli cronice. Peștii grași precum somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul sau păstrăvul au o cantitate mai mare de omega-3.