Amestecul din două ingrediente cu care să cureți mobilierul. Trucul care te va ajuta pentru curățenia de sărbători
Sărbătorile se apropie, iar gospodinele vor ca locuința să arate cât mai bine. Majoritatea deja s-au apucat de curățenie, dar pot exista și anumite lucruri care pot să dea bătăi de cap. De aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi ingredientele pe care trebuie să le folosești, pentru a curăța eficient mobilierul.
- Cu ce poți curăța eficient mobilierul
- Truc simplu pentru gospodine
Dacă te-ai săturat de produsele - minune din comerț, poți folosi un amestec din doar două ingrediente, care te scot din încurcătură. În plus, poți folosi aceste ingrediente indiferent dacă este vorba de mobilierul din bucătărie sau dormitor.
Pe lângă acest lucru, amestecul este format din ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai deja în bucătărie și nu te vei plânge de mirosurile puternice, așa cum se întâmplă în cazul produselor din comerț.
Amestecul din două ingrediente pe care îl poți folosi pentru a curăța mobilierul
Cu toate că la prima vedere, poate te-ai gândit că este vorba de un produs scump, lucrurile nu sunt deloc așa. Mai exact, ai nevoie de doar două ingrediente din propria bucătărie, pentru a curăța mobilierul.
Pentru acest amestec, trebuie folosit 60 de ml de ulei de măsline, pe care îl amesteci cu 120 de ml de oțet alb. Dacă mobila are o culoare închisă, este bine să înlocuiești oțetul alb cu unul de mere.
Se amestecă aceste ingrediente și se pun într-un pulverizator. Este bine ca soluția să acționeze câteva secunde, iar mai apoi înlăturată cu ajutorul unei cârpe.
Dacă observi că petele de grăsime nu dispar, poate adăugat și ulei esențial de lămâie, care va scoate chiar și cele mai încăpățânate urme. La fel de bine se poate înlocui uleiul de lămâie cu zeama de la fruct.
Uleiul de măsline ajută ca mobilierul să aibă strălucire, mai ales în cazul celui vechi. Oțetul alb sau cel de mere are rolul de a dezinfecta suprafața și va curăța eficient mobilierul. În plus, ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute.