Când e bine să îi pui cercei copilului. Sfaturile medicilor pentru a evita complicațiile
Cerceii sunt printre cele mai dorite accesorii pentru fetițe, iar părinții își doresc să le facă găuri în urechi încă din primele zile de viață, pentru a nu-i cuprinde frica atunci când cresc. Însă, părinții trebuie să știe exact momentul potrivit pentru acest lucru, deoarece în caz contrar, își vor expunde copiii la complicații.
- Momentul oportun pentru a-i pune copilului cercei
- Cu ce recomandări vin medicii pentru a evita complicațiile
Aceste accesorii joacă un rol împortant în frumusețea și feminitatea femeilor, motiv pentru care cerceii sunt purtați de fetițe încă de la vârste foarte fragede. În țara noastră a devenit o tradiție ca lobul urechii fetițelor să fie găurit încă din primele zile de viață, moment în care i se pun si cerceii, pentru a nu suporta această durere când vor crește. Însă, părinții trebuie să fie atenți la momentul oportun pentru acest lucru, deoarece pot să intervină complicații reale.
Când e bine să îi pui cercei copilului
Găurirea lobului urechilor fetițelor este un subiect uneori controversat, deoarece acest lucru îi împarte pe părințu în două tabere, și anume cei care își doresc ca fetițele lor să poarte cercei încă de când sunt bebeluși, și părinții care consideră că este corect să le lase pe ele să decidă atunci când vor crește. Însă, indiferent de acest lucru, aceștia trebuie să știe care este momentul oportun pentru copii să poarte cercei.
Chiar dacă medicii au spus dintotdeauna că nu există o vârstă anume, aceștia fac câteva recomandări ca lucrurile să meargă în felul în care își doresc părinții și să nu intervină complicații. Așadar, vârsta recomandată de specialiști, în acest sens, este de minim 6 luni de viață, deoarece atunci consideră că sistemul imunitar al bebelușilor este suficient de pregătit să lupte împotriva eventualelor infecții care ar putea să apară după găurirea urechilor.
Cum se îngrijește gaura lobului urechii
Pe lângă momentul potrivit în ceea ce privește găurirea lobului urechii, există și ale aspecte de care părinții trebuie să țină cont pentru bebelușii lor. Așadar, aceștia trebuie să se asigure că locul în care vor să facă acest lucru respectă toate normele sanitare și de igienă.
De asemenea, este recomandat ca timp de o lună după ce urechea a fost găurită să fie curățată cu atenție, iar recomandarea medicilor este o soluție antiseptrică și unguent care să provoace o vindecare mai rapidă. Mai mult, cerceii trebuie dezinfectați zilnic, după ce i-ați scos din urechea copilului.