Care e cea mai sănătoasă carne de pește. Ce beneficii are pentru sănătate: "Este cel mai bun..."
Specialiștii spun că peștele se numără printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Pe lângă fapul că are o mulțime de nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și vitamina D este, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corp și creier.
- Peștele se numără printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă
- Este plin de nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și vitamina D
Nu toți sunt fani pește, însă cei care aleg să nu mănânce deloc trebuie să știe că pierd mulți nutrienți sănătoși și esențiali pe care corpul i-ar putea folosi pentru a funcționa la maximum. Consumul de pește poate fi benefic, spun specialiștii, pentru fiecare parte a corpului.
Care e cea mai sănătoasă carne de pește
Pentru a avea un stil de viață sănătos, este important să ai grijă ce mănânci. O dietă sănătoasă poate ajuta la prevenirea bolilor, la creșterea energiei, îmbunătățirea digestiei și chiar la menținerea greutății. Una dintre cele mai bune alegeri de carne și proteine pentru o sănătate bună este peștele.
”În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine creierului, și acel Omega care are două forme de colesterol, forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic.”, a spus Vlad Ciurea, scrie antena3.ro.
Speciile grase sunt uneori considerate cele mai sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că peștii grași, inclusiv somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroul, sunt mai bogate în nutrienți pe bază de grăsimi. Aceasta include vitamina D, un nutrient solubil în grăsimi de care mulți oameni duc lipsă.
”Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.”, a mai explicat Vlad Ciurea, potrivit sursei anterior menționate.
Consumul de pește poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai frecvente două cauze de deces prematur din lume. Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă.
Nu este surprinzător faptul că multe studii observaționale mari arată că persoanele care mănâncă pește în mod regulat au un risc mai mic de atac de cord, accident vascular cerebral și deces din cauza bolilor de inimă. Cercetătorii consideră că tipurile de pește gras sunt și mai benefice pentru sănătatea inimii datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3, scrie healthline.com.