Care este motivul pentru care pisicile urăsc apa. Ce spun ultimele descoperiri ale experților
Cei mai mulți dintre noi știm că pisicilor le este frică de apă. Specialiștii au venit cu un răspuns în acest sens. Acestea au o teamă de necunoscut și nu se simt în siguranță în astfel de momente.
- Care este motivul pentru care pisicile urăsc apa
- Ce au descoperit experții
Pisicile se numără printre animalele preferate ale tuturor. Acestea sunt ușor de iubit, dar au nevoie de spațiul lor și uneori sunt indiferente. Cu toate problemele pe care le fac, ele merită multă iubire din partea noastră.
Știm că pisicile se spală singure și nu au nevoie de baie prea des. Cu siguranță am observat reticența pisicilor cu privire la apă și că nu ar trebui să le obligăm.
De ce le este frică pisicilor de apă
Pisicile domestice urăsc apa, iar specialiștii au oferit câteva motive privind comportamentul felinelor. Deși felinele mai mari, precum tigrul sau leopardul pot fi văzute înotând, cele de casă o evită cât mai mult.
Un medic veterinar a explicat că blana lor devine mai grea și rece în astfel de momente. Procesul de uscare este, de obicei, mai lung și deloc plăcut pentru ele. Totodată, ele sunt rapide și agile pe uscat, iar în apă nu vor mai avea același control privind mișcările lor.
“Atunci când o pisică se uda, blana ei devine mai grea și mai rece și mai neconfortabilă. Poate să dureze foarte mult timp până când blana ei se usucă. Un alt aspect al discomfortului e faptul că pisicile sunt rapide și agile și foarte pune la mișcări rapide, sărit și echilibru. În apă, s-ar putea să simtă că nu au control, pentru că se mișcă mai greu,” a declarat Eve Elektra Cohen, medic veterinar.
Un alt motiv ar putea să fie frica de necunoscut
Pisicile petrec zilnic aproape jumătate din timp pentru a-și curăța blana. Astfel, ele nu sunt expuse apei. Reacția lor poate fi agravată dacă au fost udate de stăpâni sau au fost spălate cu forța.
Deși cele mai multe dintre ele urăsc apa, rasele precum Maine Coon sau Bengal sunt fix opusul. Textura lor diferită a blănii îi ajută mult în ceea ce privește rezistanța la apă.