Care sunt beneficiile ceaiului Rooibos pentru organism. Motivul pentru care Lidia Fecioru îl recomandă tuturor
Ceaiul Rooibos este originar din regiunea Western Cape din Africa de Sud, acolo unde este cultivat și în prezent. Acest ceai este uneori numit și ceai roșu sau de tufiș. Iată care sunt beneficiile lui și de ce bioenergoterapeutul Lidia Fecioru îl recomandă tuturor.
- Care sunt beneficiile ceaiului Rooibos pentru organism
- Motivul pentru care Lidia Fecioru îl recomandă tuturor
Deși rooibos este un ceai din plante, are un gust similar cu cel al unui ceai negru, dar cu puțină dulceață naturală suplimentară. Îndrăgit pentru proprietățile sale antioxidante, precum și pentru lipsa de cofeină, rooibos este o alternativă excelentă pentru cei care doresc să renunțe la ceaiul sau cafeaua care conține cofeină.
Care sunt beneficiile ceaiului Rooibos pentru organism
Unele dintre beneficiile ceaiului rooibos includ niveluri ridicate de antioxidanti, proprietăți sănătoase pentru inima, proprietăți antiinflamatorii și multe altele. Acest ceai nu conține cofeină, ceea ce înseamnă că este o alternativă excelentă la ceaiul negru.
Rooibos vine chiar și în arome similare cu amestecurile populare de ceai negru, cum ar fi Rooibos Chai și Earl Grey Rooibos. Mulți oameni care încearcă să treacă de la cafea la ceai sau să renunțe la cofeina din dieta lor constată că rooibos este o alternativă delicioasă. De asemenea, el are și multiple beneficii pentru sănătate.
"El este foarte bun pentru tot ce înseamnă diluarea sângelui și desfundarea vaselor sanguine, curățarea venelor. Se prepară ca un ceai negru. Ceaiul rooibos are o culoare roz, gust bun şi îl putem îmbunătăți, îi putem adăuga un pic de lapte sau miere sau zahăr. Se beau cel mult două căni pe zi, cam o perioadă de trei luni de zile.
El curăță vasele de sânge și îmbunătățește bine circulația periferică, adică nu există riscul de a se ridica tensiunea. Ceaiul rooibos se găseşte la plafar, sub formă de niște frunzulițe roșii și crește imunitatea foarte bine. În plus, are o cantitate foarte mare de vitamina C", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunde de la Antena 3.
Deoarece rooibos nu conține cofeină, este, de asemenea, o alegere bună pentru a vă relaxa seara. Amestecurile precum Rooibos cu vanilie și Rooibos verde cu flori sunt încălzitoare, liniștitoare și relaxante.
O ceașcă de ceai rooibos îți poate crește sănătatea inimii! Studiile au arătat că acest ceai poate avea proprietăți benefice pentru persoanele cu risc de boli cardiovasculare. Ceaiul Rooibos poate ajuta chiar la îmbunătățirea sănătății oaselor.
Ce gust are ceaiul Rooibos
Ceaiul Rooibos are o aromă dulce, de nucă, care este adesea comparată cu ceaiul de hibiscus și note care sunt similare cu infuziile de yerba mate. Rooibos este, de asemenea, descris ca având note de caramel, vanilie și o esență afumată asemănătoare cu tutunul.
Este adesea descris ca având un profil de aromă neutru, dar dulce, care poate fi îmbunătățit cu felii de lămâie sau un strop de miere. Datorită concentrației mari de vitamine și polifenoli, ceaiul rooibos oferă nu numai un gust delicios, ci și ajută la menținerea sănătăți și poate fi preparat ca ceai fierbinte sau ca ceai cu gheață.