Ce beneficii are coaja albă de la portocală. Motivul pentru care ar fi bine să nu o îndepărtați, ci să o consumați
Portocalele sunt unul dintre cele mai populare fructe la nivel mondial. De obicei, cojile de portocală îndepărtate și aruncate înainte ca fructul să fie consumat. Potrivit specialiștilor însă, de exemplu, coaja albă de la portocală conține nutrienți importanți și ar trebui să fie consumată, și nu îndepărtată și aruncată.
- Ce beneficii are coaja albă de la portocală
- Motivul pentru care ar fi bine să nu o îndepărtați
- Specialiștii spun că ar trebui consumată
Portocalele sunt citrice suculente, dulci, cunoscute pentru că sunt bogate în vitamina C. Ce nu se știe însă este faptul că nu doar pulpa, ci și coajile albe de portocale sunt, de asemenea, bogate în mulți nutrienți, inclusiv fibre, vitamina C și compuși vegetali precum polifenolii. Studiile arată că dietele bogate în vitamina C și fibre mențin sănătatea inimii și a sistemului digestiv și pot proteja organismul împotriva anumitor tipuri de cancer.
Ce beneficii are coaja albă de la portocală
Așa cum menționam anterior, coaja de portocală conține mulți nutrienți. De asemenea, în compoziția ei se regăsesc cantități bune de provitamina A, folat, riboflavină, tiamină, vitamina B6 și calciu. În plus, este bogat în compuși vegetali numiți polifenoli, care pot ajuta la prevenirea și gestionarea multor afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, obezitatea și boala Alzheimer.
„Am mai spus-o, dar o repet, fructele se mestecă, nu se beau cu paiul, deci mâncați portocala ca atare, cu tot cu pulpă, pentru că atunci când o mestecăm, capul nostru înțelege că a mâncat, însă când bem un lichid, el crede că e apă și uită să numere caloriile. Da-ți-l încolo de fresh. Plus că ne ia mai mult timp să mestecăm portocala și cantitatea de fructoză care se absoarbe e mai mică. Mai am o recomandare: pielița aia albă vă rog să nu o îndepărtați, consumați-o. 30% din conținutul de fibre al portocalei este aici și avem pectine, niște fibre care se umflă, se transformă în gel și cresc senzația de sațietate, scad colesterolul din sânge, deci e de bine, plus că are și mult calciu.”, a spus Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Unele studii arată coaja de portocală ca fiind, de fapt, cea mai sănătoasă parte a întregului fruct. Oricât de surprinzător ar părea, cercetările spun că aceasta este bogată în flavonoide și în câteva alte substanțe fitochimice importante care oferă diverse beneficii pentru sănătate. Doar pentru a vă face o idee – în timp ce pulpa de portocală conține aproximativ 71 de miligrame de vitamina C, coaja conține peste 136 de miligrame.
De asemenea, coaja de portocală are câteva beneficii incredibile și pentru piele. Coaja de portocală este considerată un avantaj pentru piele, deoarece tratează punctele negre, celulele moarte, acneea și petele. De asemenea, îți luminează fața.