Ce conțin sucurile naturale din supermarket. Au un ingredient periculos
Toată lumea cumpără sucuri naturale de la supermarket, deoarece cred că sunt naturale și făcute cum trebuie, cu ingrediente sănătoase. Tu ai idee ce conțin sucurile naturale? Ei bine, acestea au un ingredient periculos, la care ar trebui să fie foarte atenți românii. Iată despre ce este vorba, de fapt!
- Ce conțin sucurile naturale din supermarket
- Au un ingredient periculos
Un studiu efectuat recent a arătat care sunt bolile provocate de sucurile naturale din supermarket. Specialiștii în domeniu au mărturisit care sunt substanțele ce se găsesc în sucurile naturale.
Ce conțin sucurile naturale din supermarket. Au un ingredient periculos
Specialiștii în domeniu au mărturisit că sucurile naturale din supermarket conțin fructoză lichidă, substanță ce este folosită în compoziția sucurilor îndulcite și compoziția alimentelor care sunt bogate în grăsimi ce accelerează instalarea unor boli grave în ficat. Un studiu făcut recent a demonstrat acest lucru.
Așadar, combinația care se află în sucurile naturale crește riscul de hipertrigiceridemie, factorul mare care este implicat direct în apariția bolilor cardiovasculare. Această fructoză lichidă este un monozaharad care se obține în mod industrial dintr-un sirop de porumb.
„În dietele bogate în grăsimi care sunt suplimentate cu fructoză lichidă, această monozaharidă este capabilă să inhibe oxidarea lipidelor în ficat și să inducă o creștere a lipogenezei de novo, adică formarea formării grăsimilor prin zahăr”, a declarat autorul studiului, profesorul Juan Carlos Laguna de la Facultatea de Farmacie și Științe Alimentare din cadrul Institutului de Biomedicină al Universității din Barcelona.
Ce au demonstrat studiile epidemiologice
Mai multe studii epidemiologice au demonstrat faptul că sucurile naturale din supermarket pot provoca o boală a ficatului gras non-alcoolic. Această boală este o patologie care nu are terapie de farmacie specifică.
Potrivit cercetătorilor și specialiștilor în domeniu, o dietă bogată în fructoza lichită și grăsimi este asociată cu creșterea depozitelor de grăsimi din ficat. Grăsimile din ficat cauzează afecțiuni grave, cum ar fi steatohepatita sau ciroza hepatică.