Ce dietă ține Mihaela Bilic. Medicul nutriționist nu renunță la alimentele nesănătoase: „Mănânc din toate...”
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Mihaela Bilic oferă sfaturi utile din domeniul nutriției. Ei bine, recent a vorbit și despre ce dietă ține ea. Medicul nutriționist a mărturisit că nu renunță la alimentele nesănătoase, deoarece îi este imposibil să facă asta. Iată ce declarații a făcut aceasta!
- Dieta pe care o ține Mihaela Bilic
- Medicul nutriționist nu renunță la alimentele nesănătoase
Dieta pe care o ține medicul nutriționist Mihaela Bilic
Mihaela Bilic a mărturisit că dieta ei nu se poate numi o dietă, ci un stil de viață. Ea a declarat că ziua bea cafea cu lapte și mănâncă câte un iaurt sau câte o supă, în timp ce seara mănâncă fie carne, fie salate cu garnituri.
„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer să îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură”, a precizat nutriționista pentru VIVA!.
Mai mult decât atât, pentru sursa citată, medicul nutriționist a spus că este atentă să mănânce puțin, însă ea a precizat că nu renunță la alimentele nesănătoase. Ea mănâncă chiar și fast-food.
„Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele, iar dacă fast-food înseamnă shaorma și pizza, atunci răspunsul este da”, a mai adăugat ea.
Ce sfaturi a dat medicul nutriționist pentru cei care își doresc să slăbească
Mihaela Bilic a dat și câteva sfaturi importante pentru cei care își doresc să slăbească. Ea a declarat că slăbitul nu este doar despre diete, ci și despre disciplină și reguli cu privire la un echilibru alimentar.
„Este mare diferență între pofta minții și nevoile corpului. Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte până când dobândim un echilibru alimentar. Nu suntem dispuși să facem efort pe termen lung. Abia după 100 de zile apare detașarea pentru pofte și mâncare, însă noi abandonăm mult mai devreme procesul. Ar trebui să perseverăm ca să ne fie cu adevărat ușor”, a dezvăluit nutriționista.
De asemenea, medicul nutriționist spune că sănătos nu înseamnă fără grăsime, ci din contră, înseamnă cu multă grăsime, căci doar oamenii care sunt bolnavi mănâncă dietetic.
„Alimentație sănătoasă înseamnă alimentație diversificată. Chiar dacă nu se atinge zilnic, măcar săptămânal să o facem. Sănătos înseamnă – culmea! –, hrănitor și cu multă grăsime, iar dietetic mănâncă doar oamenii bolnavi. Dați-vă voie să mâncați din toate câte puțin! Asta este cheia sănătății. Da, pentru 15 ingrediente avem nevoie zilnic de mâncare gătită. Altfel, nu le putem consuma”, a mai spus ea.