Ce este apa de slăbit! Rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic
Apa este extrem de importantă pentru organismul uman și nu poate să lipsească în niciun context. Pentru detoxifierea organismului, este recomandată băutura preparată de fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic, ce este plină de beneficii uimitoare.
- Ce este apa de slăbit!
- Rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic
Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic pregătește o rețetă foarte simplă care ajută la slăbit. Apa infuzată cu plante are o mulțime de beneficii pentru întreg organismul, in special pentru arderea grăsimilor și detoxifiere.
Cum se prepară apa pentru slăbit
Pentru detoxifierea organismului se folosește o rețetă extrem de simplă, unde e nevoie doar de câteva ingrediente pentru un efect miraculos. Deși poate părea banală, apa infuzată are numeroase beneficii pentru organism și se prepară foarte simplu.
- 2 litri apă plată
- 10 frunze păpădie
- 5 crenguțe mentă
- 1 măr ras
- 1 lingură ghimbir ras
- zeama de la o lămâie
- o linguriţă turmeric
- 2 linguriţe polen
- 1 linguriţă scorțișoară
- 4-5 linguri miere
Modul de preparare este extrem de simplu. Toate ingredientele se amestecă într-o carafă și se pot adăuga fructe pentru mai multă savoare.
Fratele Daniel afirmă că oamenii consumă puține lichide, astfel că este nevoie de mai multă hidratare. Ghimbirul are numeroase proprietăți care se adaugă în băutură, iar lămâia ajută la detoxifiere.
„Omul consumă foarte puține lichide și atunci o să facem un remediu, în special pentru răceli și slăbit, cu o băutură din aceste fructe și plante medicinale. Dăm ghimbirul pe răzătoare, care dă un parfum și aromă foarte plăcută. Apoi, îl punem în carafă, trebuie să mai punem lămâie, care nu trebuie să lipsească din această limonadă, avem și polen pur, scorțișoară, care ajută și ea la slăbit, și turmeric, care elimină toate toxinele. La o carafă puneți câte o lingură din fiecare ingredient. Dacă puneţi mai mult, o să iasă uşor picant", a afirmat Daniel de la Mănăstirea Slănic la un post de televiziune.
Ce proprietăți are ghimbirul
Ghimbirul este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate, folosită de secole în medicina tradițională.
Conține compuși activi, precum gingerolul, care au puternice efecte antiinflamatorii și antioxidante, ajutând la reducerea inflamațiilor din corp și protejând celulele de stresul oxidativ.
Ghimbirul stimulează producția de sucuri gastrice și enzime digestive, ajutând la o digestie mai eficientă. Este utilizat pentru a ameliora greața, balonarea și alte probleme digestive.
Este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce greața, inclusiv cea cauzată de rău de mișcare, sarcină sau chimioterapie.
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ghimbirul poate reduce durerea și inflamația asociate cu afecțiuni precum osteoartrita și durerile musculare.
Unele studii sugerează că ghimbirul poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățirea sensibilității la insulină, fiind benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Ghimbirul poate întări sistemul imunitar datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, ajutând corpul să lupte împotriva infecțiilor.