Ce este bine să faci după ce ai aplicat pentru un loc de muncă. Așa îți crești șansele să fii angajat. Sfaturile oferite de un fost recrutor de la Google
Pe lângă clasicul CV sau scrisoarea de intenție care se trimit pentru aplicarea unui loc de muncă, specialiștii spun că este bine să ții cont și de un alt lucru, astfel încât să te faci remarcat mai ușor.
- Ce este bine să faci după ce ai aplicat pentru un loc de muncă
- Așa îți crești șansele să fii angajat
- Sfaturile oferite de un fost recrutor de la Google
CV-ul sau, după caz, scrisoarea de intenție, sunt considerate două lucruri importante atunci când aplici pentru un loc de muncă, dar potrivit specialiștilor, nu definitorii. Într-adevăr, trebuie să te asiguri că este corect ceea ce ai trecut în ambele documente, dar mai este nevoie și de un alt pas, pentru a-ți crește șansele de angajare.
Un fost recrutor de la Google spune ce trebuie făcut, după ce ai aplicat pentru un loc de muncă
Nolan Church a lucrat la Google drept recrutor, iar în rezent este CEO la Continuum. Specialistul spune că este esențial pentru candidat să trimită și un mesaj pe LinkedIn sau un mail către persoana care se ocupă de angajare sau de ce nu, chiar către CEO-ul companiei.
Deși poate suna îndrăzneț și poate un pas pe care mulți s-ar omite, Nolan Church spune că este un lucru care n-ar trebui evitat. Tot el este cel care spune că nu contează cât de mare este compania și că n-ar trebui, ca după ce o persoană a aplicat pentru un job să se teamă de a trimit acel mesaj și/sau mail.
Chiar dacă există șanse minime ca directorul companiei să deschidă acel mesaj, se poate ca altcineva să le preia, fie recrutorul sau echipa de HR. Nolan Church face aceste afirmații pe baza experienței, povestind că atunci când lucra în cadrul altei companiei, directorul primea astfel de mesaje, pe care, evident, din lipsa timpului, nu le citea, dar existau alte persoane care le citeau.
Ce ar trebui să conțină acel mesaj
Tot Nolan Church spune că acel mesaj sau mail nu trebuie trimis doar de dragul de a face asta, ci trebuie să explici de ce ești potrivit pentru rol. Chiar dacă, aparent, poate părea că este nepotrivit, specialistul susține că există șanse mai mari ca o persoană să fie contactată pentru job decât dacă ar lăsa la „voia sorții” posibilitatea de a fi angajat.