Ce funcție a cuptorului electric reduce cu mult consumul de energie electrică. Trebuie s-o activezi când gătești
Odată cu creșterea tarifelor la energie electrică și facturile din ce în ce mai mari, românii caută metode de a reduce consumul, iar acest articol vine cu informații utile. Iată ce funcție a cuptorului electric reduce consumul atunci când este activată!
- Funcția cuptorului electric care reduce cu mult consumul de energie electrică
- Vei reduce considerabile consumul, dacă o activezi
Cei care au acasă cuptor electric trebuie să știe ce funcție îi ajută să reducă consumul de energie electrică, în mod considerabil. Există mai mult trucuri în ceea ce privește utilizarea cuptoarelor electrice care te ajută să faci economie, dar unul dintre ele este foarte eficient și nu necesită deloc efort.
Ce funcție a cuptorului electric reduce cu mult consumul de energie electrică
Cuptorul electric este unul dintre aparatele care au un consum foarte fluctuant. Mai exact, un cuptor normal utilizează de obicei între 900 și 3.500 de wați (W), o dată, în funcție de mai mulți factori. Contează în primul rând tipul de cuptor, cât și cum este utilizat și ce funcții sunt folosite.
Un cuptor electric de uz casnic are o putere medie de 1500 de wați (W) în condiții normale de utilizare. Astfel, dacă folosiți cuptorul timp de 1 oră pentru a coace o prăjitură, veți consuma 1500 de wați pe oră, adică 1,5 kW/h.
Cum reduci consumul cuptorului electric
Pentru a reduce consumul cuptorului electric, din start, cea mai eficientă metodă este activarea funcție VENTILATOR atunci când gătiți. Cu această funcție, puteți să gătiți mai multe feluri de mâncare deodată, ceea ce duce la o reducere și mai mare a consumului de energie electrică.
Foarte important este și să nu deschideți ușa în timp ce gătiți sau să o faceți cât mai rar, pentru a evita o pierdere de căldură. Foarte util este și să exploatați căldura reziduală prin folosirea cuptorului încins deja la încălzirea altor alimente. Totodată, puteți opri cuptorul cu 5 minute înanite de a termina de gătit, iar căldura reziduală va fi de ajuns ca preparatul să se gătească în totalitate.
Pregătirea peparatelor în bucăți mai mici este de asemenea utilă pentru a reduce timpul necesra pentru gătire. Totodată, consumul de energie electrică este mai mic atunci când cuptorul este bine întreținut.