Ce legume pot mânca pisicile. Sunt benefice pentru sănătatea lor
Pisicile sunt iubite de toată lumea și au numeroase motive pentru a fi așa. Sunt frumoase, iubite și pot fi cele mai bune prietene ale tale. Hrana lor este foarte importantă, astfel că pe lângă bobițele oferite și pliculețele, poți introduce și câteva legume.
- Ce legume pot mânca pisicile
- Sunt benefice pentru sănătatea lor
Pisicile sunt printre cele mai iubite animale de companie, iar stăpânii lor au multă grijă mai ales la alimentația lor. Ele sunt considerate carnivore ceea ce înseamnă că hrana lor principală ar trebui să fie carne. Totuși, unele legume pot fi introduse cu precauție în dieta pisicilor ca gustări sau suplimente, cu condiția să fie bine gătite și pregătite pentru a evita eventualele riscuri pentru sănătatea lor.
Ce legume pot mânca pisicile
Pisicile nu trebuie să consume legumele în cantități mari, dar pot avea un meniu variat care le va aduce numeroase beneficii asupra sănătății lor. Trebuie să fii atent la legumele oferite, deoarece o parte dintre ele sunt strict interzise, fiind nocive pentru ele.
Morcovi: Pot fi dați pisicilor sub formă de bucățele sau rase, fiind o sursă de vitamina A și fibre. Asigurați-vă că sunt tăiați în bucăți mici pentru a preveni înghițirea sau înțeparea.
Dovleac: Dovleacul gătit fără condimente poate fi bine primit de pisici și poate oferi fibre și vitamina A.
Mazăre: Mazărea fiartă și pisată poate fi oferită ca o gustare ocazională.
Fasole verde: Fasolea verde fiartă și tăiată în bucăți mici poate fi dată pisicii cu grijă, dar nu în cantități mari.
Dovlecei: Se pot consuma într-o cantitate micăă, fără să fie gătiți, fără condimente sau ulei.
Conopidă: Conopida poate fi dată cu grijă pisicilor, de preferință gătită și tăiată în bucăți mici.
Broccoli: Se poate oferi pisicii ca gustare ocazională, dar nu în cantități mari. Asigurați-vă că este fiert și tăiat în bucăți mici.
Ce legume nu trebuie consumate de pisici
Legumele benefice sunt perfecte de consumat de pisici, dar, există și unele care le pot dăuna. Printre cele interzise se numără ceapa și usturoiul, ce pot cauza anemie datorită substanțelor pe care le conțin și distrug celulele roșii din sânge, cartofi, roșiile provoacă probleme digestive, ardeii iuți irită tractul digestiv sau vinetele.