Ce preparat este bine să consumi de Izvorul Tămăduirii. Superstiția de care țin cont mulți credincioși
Ca orice sărbătoare, Izvorul Tămăduirii vine cu multe tradiții de care credincioșii țin cont. Una dintre cele mai cunoscute este ca în prima zi de vineri după Paște să nu mănânci de dulce, ci este bine să consumi un anumit preparat.
- Ce preparat este bine să consumi de Izvorul Tămăduirii
- Superstiția de care țin cont mulți credincioși
Izvorul Tămăduirii este prima sărbătoare după Paște care îi este dedicată Maicii Domnului și se spune că, în prima zi de vineri, cei bolnavi pot găsi vindecare.
La fel se spune și despre credincioșii care iau Aghiasma Mică, după ce se sfințesc apele.
Ce preparat nu trebuie să îți lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii
O altă tradiție cunoscută este aceea de a pregăti în ziua în care se sărbătorește Izvorul Tămăduirii plăcinte cu brânză sărată sau urdă, căci este bine să nu mănânci de dulce.
Tradiția spune că dacă consumi plăcinte cu brânză în prima zi de Vineri după Paște, vei avea noroc tot anul și ești ferit de necazuri. La fel se spune și dacă de Izvorul Tămăduirii dai de pomană celor săraci.
Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu brânză sărată
Ingrediente:
- 1 pachet de foi de plăcintă
- 450 g brânză sărată
- 7 - 8 ouă
- sare
- unt
Mod de preparare:
Plăcinta cu brânza sărată nu este doar o gustare ușor de pregătit, ci are o semnificație aparte, mai ales de Izvorul Tămăduirii, când se spune că este bine să nu consumi alimente de dulce.
Se pregătește umplutura prin amestecare brânzei cu ouă, iar mai apoi se unge tava cu ulei și se pun foile. Important este ca și pereții vasului să fie tapetați cu ulei, astfel încât să previi lipirea foilor de tavă.
Se pune prima foaie, se întinde uniform amestecul dintre brânză și ouă, se continuă cu următorul strat și tot așa, iar apoi se unge foaia care vine deasupra cu ulei.
Este bine să presezi un pic, iar mai apoi se înțeapă foile de plăcintă cu ajutorul unei furculițe. Se lasă la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 45 de minute, iar mai apoi poate fi servită.