Ce se întâmplă dacă îți usuci rufele în casă, după ce le scoți din mașina de spălat. Multe gospodine fac această greșeală
Știai că nu este bine să îți usuci rufele în casă?! Chiar dacă pare mult mai eficient, mai ales în timpul iernii, acest obicei ar putea duce la creșterea mucegaiului, ciupercilor și bacteriilor. Ei bine, din nefericire, umiditatea poate atrage o varietate de ciuperci, bacterii și viruși.
- Greșeala pe care o fac mulți români
- Așa îți distrugi sănătatea
- Cum să usuci rufele corect
Procesul este foarte simplu: hainele umede elimină umezeala în aer pe măsură ce se usucă. Dacă totuși nu puteți usca hainele într-un alt loc, este bine să deschideți ferestrele dormitorului în fiecare dimineață timp de cel puțin 15 minute.
Ce se întâmplă dacă îți usuci rufele în casă
Uscarea hainelor umede în interior poate crește umiditatea din cameră cu aproape 30%, ceea ce încurajează apariția mucegaiului.
Dimineața, este bine să ștergeți ferestrele, ramele și pervazurile pentru a scăpa de orice acumulare de condens. Potrivit specialiștilor, mucegaiul și sporii fungici sunt adesea invizibili cu ochiul liber.
Uscarea rufelor în casă dăunează sănătății
Persoanele vizate pentru a se îmbolnăvi din cauza acestui obicei sunt persoanele cu astm bronșic, probleme ale pielii și un sistem imunitar slab, dar și copiii, vârstnicii. Se pot dezvolta chiar și infecții pulmonare.
Având în vedere că temperaturile scăzute cresc șansa de acumulare de umiditate peste noapte, și sănătatea persoanelor aflate în camera respectivă poate fi afectată. Așadar, uscarea frecventă a hainelor în casă nu este bună pentru sănătatea ta.
Alte greșeli pe care le faci și îți distrug hainele
1. Freci prea mult la o pată : Frecarea poate înrăutăți pata și poate uza materialul. Folosește întotdeauna o cârpă albă, astfel încât culorile să nu se poată transfera. Tamponează, în loc să freci.
2. Nu închizi fermoarele: Asigură-te că ai tras fermoarele închise înainte de a pune rufele în mașină.
3. Folosești prea mult detergent : Spuma în exces duce la acumularea de bacterii. Folosește doar jumătate din cantitatea de detergent pe care o faci în mod normal, apoi crește treptat acea cantitate dacă hainele nu ies atât de curate pe cât ți-ai dori.