Ce se întâmplă dacă pui ceapă tăiată într-un pahar cu apă. Trucul care te va scăpa de orice problemă
Ceapa verde este una dintre legumele preferate de români. Mai mult de atât, fie că o folosim la salată sau doar o servim alături de alte preparate, ceapa este cu siguranță de nelipsit din orice bucătărie. Însă, cu toții știm cât de greu se găsește aceasta iarna. Însă există un truc care iți vine în ajutor.
- Ce se întâmplă dacă pui ceapă tăiată într-un pahar cu apă
- Trucul care te va scăpa de orice problemă
Ceapa verde are o mulțime de beneficii. Pe lângă faptul că este bogată în substanțe nutritive, ceapa poate fi o sursă excelentă de antioxidanți. Cu atât mai mult, leguma conține compuși care luptă împotriva cancerului și poate crește densitatea oaselor.
Ceapă tăiată într-un pahar cu apă
În cazul cepei de culoare verde, toate gospodinele stiu că aproape toată tulpina acestei legume poate fi tocată pentru mâncare. Frunzele verzi, lungi, au un gust finde ceapă, în timp ce rădăcinile au o aromă mai intensă. Așadar, rădăcina poate fi folosită pentru a înmulți această legumă.
Trebuie doar să pastrezi rădăcina, să o cureți bine și să o pui într-o cană de apă și un mediu luminos. Trebuie să te asiguri că nu o tai prea scurtă, astfel încât ceapa să poată rezista în pahar. Curăță, apoi, ușor bulbii și rădăcinile sub jetul de apă, pentru a îndepărta excesul de murdărie.
Când vei vedea rezultate
Următorul pas este să iei un pahar, unde adaugi suficientă apă, astfel încât bulbii albi să rămână în ea. La suprafață ar trebui să fie doar o parte verde din ceapa tăiată. Pune paharul cu apă lângă o fereastră sau într-un mediu în care să dispună de suficientă lumină.
Semnele pot apărea încă din primele 24 de ore. În continuare, apa trebuie schimbată o dată la fiecare două, trei zile sau atunci când apa începe să prindă ușor culoare.