Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci șorici. Cât de sănătos este pentru sănătate
Sărbătorile sunt tot mai aproape, așa că, în această perioadă din an, pentru românii care respectă cu sfințenie tradițiile de Crăciun și sacrifică porci, șoriciul este un adevărat deliciu. Speciașiștii spun însă că nu trebuie să îl consumăm în exces. Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci șorici. Cât de sănătos este pentru sănătate.
- Ce probleme de sănătate poți avea dacă mănânci prea mult șorici
- Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi acest preparat
Potrivit informațiilor făcute publice de Mens Health, 28 g de şorici conţine de nouă ori mai multe proteine şi mai puţine grăsimi decât se găsesc la o porţie de chipsuri de cartofi, care sunt mult mai bogate în carbohidraţi. Chiar dacă nu conține foarte multe grăsimi, și este considerat ca fiind un deliciu, șoriciul consumat în exces poate reprezenta un adevărat pericol pentru persoanele cu anumite probleme de sănătate.
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci șorici
În această lună șoriciul este, fără îndoială, vedeta sezonului. Crăciunul și Revelionul sunt tot mai aproape, iar mesele românilor vor fi pline de preparate care mai de care mai bogarte în calorii, printre ele vom regăsi, evident, și șoriciul. Bineînțeles că de sărbători nimeni nu se poate abține de la astfel de bunătăți, însă specialiștii spun că, dacă aveți de gând să consumați șorici, să nu faceți exces.
De exemplu, potrivit informațiilor făcute publice de specialiști, o porție de șorici de doar 100 de grame conține 563 de calorii, 35 de grame de grăsimi, 63 de grame de proteine, 3 grame de sodiu și 80 mg de potasiu. O porţie de 60 g de şorici conţine 29 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu. Cu toate acestea, şoriciul de porc este considerat o sursă incompletă de proteine, deoarece conţine cantităţi foarte mici de aminoacizi esenţiali, inclusiv metionină, triptofan şi histidină. Este însă bogat în colagen, care este o proteină ce ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.
Ce probleme de sănătate poți avea dacă mănânci prea mult șorici
Consumul excesiv al prea multor gustări procesate poate cauza sau contribui la probleme de sănătate.
Acest preparat de origine animală este interzis pentru cei supraponderali, pentru cardiaci, dar și pentru persoanele care suferă de diabet sau multe alte afecțiuni. Pentru că este un preparat tare poate afecta smalțul și integritatea dinților. De asemenea, șoriciul nu se digeră prea ușor, așa că nu este bine să facă parte din meniul celor care au probleme cu stomacul, ficatul, bila sau pancreasul.