Ce se pune pe piept pentru tuse. Trei leacuri din bătrâni
În general, până vremea se mai încălzește, copiii, în special, sunt predispuși la tot felul de afecțiuni respiratorii, iar pentru cele care se pot trata ușor, există câteva leacuri din bătrâni. Se spune că aceste metode sunt eficiente și în câteva zile te scapă de disconfort.
- Ce se pune pe piept pentru tuse
- Trei leacuri din bătrâni
Unul dintre simptomele care este întâlnit des în cazul afecțiunilor respiratorii este tusea, care poate fi tratată prin câteva leacuri din bătrâni.
De cele mai multe ori, legumele rase, care sunt mai apoi amestecate cu puțin oțet, dau rezultate, indiferent dacă este vorba de tusea productivă sau cea seacă.
Ce se pune pe piept pentru a scăpa de tuse
Bătrânii obișnuiau să radă un cartof, pe care mai apoi îl storceau și îl amestecau cu puțin spirt, care mai apoi se pune pe piept.
Leacul este la fel de eficient și dacă folosești ridiche neagră. Ideea este ca leguma pe care o folosești trebuie să absoarbă cât mai bine spirtul sau oțetul. Utilă se poate dovedi și o cârpă înmuiată doar în spirt, pusă pe piept.
O altă metodă cunoscută este cea în care se pregătește mămăliguță și se pune într-o cârpă, iar mai apoi, după ce s-a mai răcit și poate fi suportată pe piele, se pune pe piept. Leacul este, în special, folosit de cei care se plâng de dureri insuportabile de gât, dar și pentru tuse.
Ceaiul de ceapă și alte remedii pentru tuse
Un alt leac folosit de bătrâni este ceaiul de ceapă, despre care se spune că are mai multe proprietăți.
Principalele beneficii au legătură cu tratarea răcelii, prin decongestionarea mucoasei nazale și reducerea dificultăților de respirație.
Un alt ceai care este indicat pentru tuse este cel de mentă. Cu toate că se spune că este potrivit numai pentru tratarea unor probleme digestive, ceaiul de mentă ajută și în cazul răcelii, pentru că are efectul de a calma durerile de gât și de a elibera căile respiratorii.
Și ceaiul de cătină este recomandat pentru tratarea tusei, având un conținut ridicat de vitamina C, contribuind la întărirea sistemului imunitar, dar și la ameliorarea simptomelor asociate răcelii și gripei.
Când e nevoie să mergi la medic pentru tuse
Medicii spun că aceste remedii pot fi folosite pentru a trata răceala, dar atunci când tusea sau alte simptome nu se ameliorează, este cazul să mergi la un specialist.
În general, tusea poate să dispară în câteva zile. Doar că, atunci când trece o perioadă mai lungă și nu se constată o îmbunătățire, poate fi vorba de ceva mult mai serios decât o banală răceală, cum ar fi bronșita, astm sau alte probleme.