Ceaiul de păpădie - beneficii și contraindicații. De ce e bine să-l consumi în mod regulat
Păpădiile sunt simbolul rezistenței. Deși mulți oameni le consideră urâte și încearcă să le distrugă cu erbicide, aceste flori oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate și au fost considerate chiar tratament pentru mai multe tipuri de cancer. Iată de ce e bine să consumi regulat acest ceai!
- Ceaiul de păpădie pentru ficat
- La ce sunt bune frunzele de păpădie
- Cât durează o cură cu ceai de păpădie
Florile de păpădie sunt deosebit de apreciate pentru proprietățile lor analgezice, de ameliorare a durerii. Iată ce alte beneficii mai are acest ceai!
Ce beneficii și contraindicații are ceaiul din flori de păpădie
Ceaiul din flori de păpădie are o mulțime de beneficii. Dacă până acum te-ai ferit de el, iată toate beneficiile pe care ți le poate aduce această băutură. Cu siguranță îți vei schimba părerea și vei începe să în consumi cât mai des.
Este bun pentru slăbit?
Consumul de ceai de păpădie poate ajuta la pierderea în greutate în multe feluri. De exemplu, potasiul din păpădie poate acționa ca un diuretic și poate crește producția zilnică de urină. În plus, ceaiul de păpădie are un conținut scăzut de calorii, la fel ca majoritatea celorlalte ceaiuri din plante.
Acest lucru face ca ceaiul de plante să fie o alegere excelentă pentru cei care țin dietă.
Ceaiul de păpădie pentru ficat
Polizaharidele din păpădie sunt cunoscute pentru faptul că reduc stresul asupra ficatului și susțin capacitatea acestuia de a produce bilă.
De asemenea, acest ceai ajută ficatul să filtreze substanțele chimice potențial dăunătoare din alimente. Păpădia este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, una dintre cele mai utile vitamine pentru sistemul imunitar.
Ceaiul din rădăcină de păpădie are și el multe beneficii
Dacă vă simțiți balonat, ceaiul de păpădie ar putea oferi o ușurare, deoarece acționează ca un diuretic și crește producția de urină.
Rădăcina de păpădie a fost de multă vreme considerată un „tonic hepatic” în medicina populară. Studiile preliminare sugerează că acest lucru se datorează, în parte, capacității sale de a crește fluxul de bilă.
Ceaiul din rădăcină de păpădie poate avea multe efecte pozitive asupra sistemului digestiv. În trecut, a fost folosit pentru a îmbunătăți apetitul, pentru a calma afecțiunile digestive minore și, eventual, pentru a ameliora constipația.
Cum se prepară ceaiul de păpădie ca să-și păstreze beneficiile
În 250 ml de apă fierbinte se adaugă 10 grame de frunze uscate de păpădie. Se lasă la infuzat, timp de aproximativ un sfert de oră. Se strecoară și este gata de servit. Poți adăuga și o cantitate redusă de miere, în cazul în care dorești să îl îndulcești.
La ce sunt bune frunzele de păpădie
Frunzele de păpădie pot fi consumate gătite sau crude și sunt o sursă excelentă de vitamine A, C și K. De asemenea, conțin vitamina E, acid folic și cantități mici de alte vitamine B. În plus, frunzele de păpădie furnizează o cantitate substanțială de mai multe minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu și potasiu
Ceaiul de păpădie pentru ten
Acneea este adesea cauzată de modificări hormonale. În timpul fluctuațiilor hormonale, glandele sebacee secretă ulei suplimentar. Când sunt amestecați cu pielea moartă, porii se pot bloca, împiedicând scăparea substanțelor toxice.
Acest blocaj provoacă infecție și duce la acnee. Natura diuretică și detoxifiantă a păpădiei ajută la reglarea hormonilor facilitând eliminarea toxinelor prin transpirație, bilă și urină.
Cât durează o cură cu ceai de păpădie
În general, pentru o cură cu ceai de păpădie, se recomandă consumul a cel mult trei căni pe zi. De asemenea, în cele mai multe cazuri, o cură cu ceai de păpădie durează aproximativ trei săptămâni.