Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate. Cum poți să ajuți sistemul imunitar în timpul iernii
De câte ori nu ți s-a întâmplat ca, atunci când ai răcit, să îți faci rapid o cană de ceai fierbinte în speranța că îți va ameliora durerea în gât sau că va evita răceala obișnuită. Conceptul de ceai folosit ca medicament nu este nimic nou. Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai bune ceaiuri pentru imunitate. Cum poți să ajuți sistemul imunitar în timpul iernii.
- Cele mai bune ceaiuri pe care le poți consuma pentru imunitate
- Băuturile care te vor ajuta să treci mai ușor peste răceli
Potrivit specialiștilor, anumite soiuri de ceai conțin compuși utili din plante care pot juca un rol în întărirea imunității. Cea mai mare parte a beneficiilor imunitare și generale pentru sănătate ale ceaiului sunt legate de un grup de antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli. Există multe soiuri de ceai care pot susține sănătatea imunitară.
Cele mai bune ceaiuri pe care le poți consuma pentru imunitate
Ceaiurile din plante sunt făcute în mod tradițional cu o gamă de ierburi și condimente diferite care au proprietăți antivirale și antibacteriene. Conțin nutrienți și antioxidanți care stimulează imunitatea, așa că este recomandat să le consumi zilnic, mai ales în lunile mai reci.
Ceaiul de lemongrass aduce beneficii celor care tușesc, au probleme cu articulațiile, febră, răceală comună și epuizare. Această plantă rezistentă are acțiuni antibacteriene, antifungice, antiseptice, diaforetice și antispastice.
Considerat unul dintre cele mai vechi condimente, rădăcina de lemn dulce a fost folosită în culturile tradiționale chineze, din Orientul Mijlociu și mediteraneene pentru a trata afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, cum ar fi răceala, tusea, infecțiile bacteriene și virale și astmul. Este cunoscut și ca un puternic tonic suprarenal, cu proprietăți antiinflamatoare, expectorante și antivirale.
Unele cercetări arată că ceaiul de turmeric poate reduce inflamația și are un nivel ridicat de antioxidanți care susțin sănătatea imunitară. Curcumina, ingredientul activ principal din turmeric, poate fi o modalitate pozitivă de a menține sănătatea sistemului imunitar. Turmericul este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene și de purificare, scrie haberfieldhealth.com.
Ghimbirul poate oferi, de asemenea, beneficii pentru sănătatea imunitară
La fel ca turmericul, ghimbirul poate oferi, de asemenea, beneficii pentru sănătatea imunitară atunci când este consumat într-o ceașcă de ceai. Nu numai că oferă efecte antioxidante și antiinflamatorii, dar poate și trata infecțiile.
Pe lângă gingerol, ghimbirul conține și alți compuși antivirali care sunt eficienți în combaterea răcelii. Compușii sunt asociați cu o ameliorare a durerii, febrei și crizelor de tuse legate de răceala comună.