Cinci semne care îți arată că ficatul tău e plin de toxine. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Știm cu toții că ficatul este un organ foarte important care îndeplinește multe funcții zilnice. În fiecare zi, ficatul "lucrează" pentru a scăpa organismul de diferitele toxine pe care le întâlnești în dieta, stilul de viață și mediul înconjurător. Întregul corp depinde de ficat pentru „curățarea” sângelui de impurități. Haide să vedem care sunt, potrivit specialiștilor, cele cinci semne care îți arată că ficatul tău e plin de toxine.
- Ficatul este cel mai mare organ din corp
- Cinci semne care îți arată că ficatul tău e plin de toxine
Ficatul este cel mai mare organ din corpul tău. Este poziționat chiar sub cutia toracică, în partea dreaptă a abdomenului. Unele dintre numeroasele sale roluri importante îl includ pe acela de a te ajuta să diferi alimentele și de a-ți curăța organismul de toxinele dăunătoare.
Cinci semne care îți arată că ficatul tău e plin de toxine
Ficatul este una dintre cele mai importante părți ale corpului uman. Descompune celulele și grăsimile vechi, detoxifică organismul și produce energie, jucând un rol esențial în procesele metabolice generale. Când este într-o formă bună, ficatul este o putere majoră producătoare de energie și de combatere a grăsimilor. Dar, dacă ficatul tău este plin de toxine, acesta nu poate funcționa corect.
1. Un abdomen umflat este un semn comun de cancer la ficat. Acest lucru se întâmplă atunci când ficatul crește din cauza presiunii crescute în ficat, ceea ce determină acumularea sângelui în vase. Acest lucru face ca lichidul să fie forțat să iasă din vene în abdomen. Venele se pot umfla, de asemenea, din cauza presiunii crescute. În timpul unei examinări, este posibil să se vadă venele de sub suprafața abdomenului. Dacă ficatul nu produce suficientă albumină (proteine din sânge), se poate dezvolta și ascita, care reprezintă acumularea de lichid în cavitatea abdominală.
2. Ochii îngălbeniți și pielea palidă sunt cunoscute sub denumirea de icter, și se întâmplă atunci când organismul are dificultăți în a elimina o degradare a celulelor sanguine de către un produs numit bilirubină, care este de culoare galbenă. Se acumulează în sânge, îngălbenindu-ți pielea, ochii și unghiile.
3. Ficatul este cel care este responsabil pentru descompunerea cheagurilor de sânge și, prin urmare, pentru eliminarea acestora din circulație. Când ficatul tău nu își poate face treaba, acele cheaguri rămân în sistemul tău, acumulându-se în vene și adesea încep să apară sub piele. Cel mai rău caz este că acestea pot provoca probleme majore, cum ar fi infarctele miocardice și accidentele vasculare cerebrale.
4. Când ficatul este plin de toxine, descompune grăsimile, dar când ficatul nu funcționează corect, vei simți o incapacitate de a digera eficient alimentele grase. Dacă o cantitate normală de brânzeturi, uleiuri și alte alimente bogate în grăsimi îți provoacă greață, atunci este un semn rău.
5. Problemele hepatice sunt adesea legate și de respirația urât mirositoare.
Ce este boala de ficat?
Boala hepatică poate rezulta dintr-o serie de factori care vă afectează celulele hepatice. Poate fi, de asemenea, parțial genetic. Obezitatea este, de asemenea, asociată cu afectarea ficatului. De-a lungul timpului, afectarea ficatului are ca rezultat cicatrice, care este cunoscută sub numele de ciroză. Acest lucru crește riscul de insuficiență hepatică, o afecțiune care pune viața în pericol. Cu cât ingerați, absorbiți sau inspirați mai multe toxine, cu atât este mai mare sarcina asupra ficatului.
Semnele unui ficat supraîncărcat includ oboseală, dureri de cap, probleme digestive, probleme ale pielii și funcția imunitară slăbită. Nu este surprinzător, acest lucru poate duce la leziuni hepatice ireversibile. Dacă bei în mod regulat alcool sau ești expus la substanțe toxice în viața de zi cu zi, este important să cunoști simptomele sănătății precare a ficatului. Atenția la aceste simptome îți poate permite să faci modificările necesare în dieta și stilul tău de viață înainte de a apărea daune grave.