Cu ce se curăță ochelarii de vedere. Greșelile pe care trebuie să le eviți
Amprentele tale, praf, ceață sau ploaie, toate acestea îți murdăresc lentilele și, trebuie să recunoaștem, este foarte incomod și dificil să porți ochelari de vedere care au pete pe lentilă. Te bucuri de o calitate bună a vederii dacă îți cureți corect ochelarii de vedere. Iată care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți!
- Curățarea ochelarilor de vedere, pas cu pas
- Sfaturile de care să ții cont
- Ce nu ai voie să pui pe lentila ochelarilor
Folosește produse specifice (spray de curățare/loțiune sterilizată) sau apă caldă cu săpun pentru curățarea ochelarilor. Dacă porți ochelari de vedere, probabil că știi cât este de iritant să ai lentilele murdare.
Cu ce se curăță ochelarii de vedere
Puțini sunt cei care știu că purtarea ochelarilor de vedere cu lentile murdare poate provoca oboseală ochilor și dureri de cap. În plus, bacteriile au mai multe șanse să se dezvolte pe ochelarii care nu au fost curățați la timp.
Specialiștii spun că curățarea ochelarilor de vedere ar trebui să facă parte din rutina zilnică de îngrijire a noastră, deoarece nasul și ochii sunt zone cât se poate de sensibile. Pe de altă parte, ramele au nevoie de o curățare săptămânală.
Bacteriile periculoase pot crește pe ochelari, fiind vorba inclusiv despre bacteriile care provoacă infecții cu stafilococ. Chiar și așa, nu îți ia mai mult de 20 de secunde pentru a-ți curăța lentilele ochelarilor.
Curățarea ochelarilor de vedere, pas cu pas
Cel mai sigur și mai eficient ”instrument” pe care îl poți folosi pentru a-ți curăța ochelarii fără a-i zgâria este o lavetă din microfibră. Puteți folosi și săpun de vase pentru a curăța lentilele, fără griji.
Primul pas este să te speli foarte bine pe mâini înainte de a-i curăța, astfel încât să nu transferimicrobi de pe mâini pe ochelari. Pune apă caldă peste ochelari pentru a scăpa de praf sau de alte lucruri care ar putea zgâria lentilele.
Folosește apă distilată în loc de apă de la robinet, dacă este posibil. Șterge ochelarii cu cârpa din microfibră și pulverizează pe ambele părți cu soluție de curățare. Atunci când curățăm ramele, trebuie să avem atenție la șuruburi, arcuri și balamale.
Curăţarea cadrului este importantă mai ales pentru igiena personală, deoarece rama îți atinge în mod constant pielea.