Cum poți să îți iei zile de concediu puține, dar să te bucuri de vacanțe lungi. Lucrurile de care să ții cont
Cu toții visăm la vacanțe lungi, doar că dacă te numeri printre cei care nu au neapărat un număr prea mare de zile libere, există o variantă prin care poți să îți prelungești vacanța. Aspectele de care este bine să ții cont atunci când îți planifici plecările.
- Cum poți să îți iei zile de concediu puține, dar să te bucuri de vacanțe lungi
- Lucrurile de care să ții cont
Atunci când îți planifici vacanțele, este bine să ții cont de anumite aspecte, unul dintre ele fiind acela de a lega zilele de concediu cu cele din weekend, astfel încât să te bucuri de mai mult timp liber. Astfel de sfaturi au devenit extrem de populare și virale pe TikTok.
Cum poți să îți iei zile de concediu puține, dar să ai vacanțe lungi
Mai exact, te poți bucura de 45 de zile de vacanță cu doar 14 zile de concediu în 2024. Mai exact, primele zile libere sunt cele de la începutul lui ianuarie, iar dacă te numeri printre cei care vor și mai multe zile libere, una dintre variante ar fi să soliciți zile de concediu de pe 3 până pe 5 ianuarie, ultima zi fiind vineri, iar mai apoi weekendul, care automat este liber.
Specialiștii spun că la fel de bine poți proceda și în cazul zilei de 24 ianuarie, care, din nou, este liberă de la stat și să îți prelungești vacanța cu alte două zile, în perioada 22 - 23 ianuarie.
Alte perioade în care românii își doresc vacanțe lungi, cu zile de concediu puține
Următoarea perioadă în care românii își iau mai multe zile libere este cea dinainte de Paște, care, în 2024 va fi sărbătorit pe 5 mai. Cele trei zile de Paște sunt oricum libere de la stat, așa că, specialiștii îi sfătuiesc pe cei care își doresc vacanță mai lungă să își ia ia zile de concediu în perioada 29 - 30 aprilie.
Următoarea minivacanță pică în acest an 23 iunie, atunci când sunt Rusaliile, care face parte din categoria sărbătorilor legale. Pe 15 august este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, zi liberă de la stat, iar pentru o vacanță mai lungă, o variantă este aceea de a solicita zile de concediu între 12 și 14 august.
Și în luna decembrie poate fi „aplicat” același truc, dar în perioada 23 - 24 decembrie, atunci când, în mod normal, angajații muncesc. Chiar dacă poate părea o idee interesantă și deloc greu de pus în practică, pentru acei angajați care au nevoie de aprobarea zilelor de concediu este puțin mai dificil, mai ales dacă există situații în care unii angajați vor zile libere în aceeași perioadă.