Cum poți trata acneea severă. Sfaturile oferite de Lidia Fecioru: ”E foarte bun antiseptic și usucă imediat”
Acneea este cea mai frecventă în rândul adolescenților, deși afectează persoane de toate vârstele. Cum o poți trata. Ce sfaturi a oferit bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
- Băutura care tratează acneea severă
- Sfaturile oferite de Lidia Fecioru
Potrivit specialiștilor, acneea este o afecțiune a pielii care apare atunci când foliculii de păr se blochează cu ulei și celule moarte. Aceasta provoacă puncte albe, puncte negre sau coșuri. Sunt disponibile tratamente eficiente pentru acnee, dar acneea poate fi persistentă. Coșurile și umflăturile se vindecă încet, iar atunci când unul începe să dispară, par să apară altele.
Lidia Fecioru, despre băutura care tratează acneea severă
Dacă ai acnee, nu ești singur. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, aproximativ 85% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani se confruntă cu erupții de acnee. De fapt, acneea poate apărea la orice vârstă.
Acneea severă este mai mult decât câteva imperfecțiuni minore care dispar în câteva zile. Persoanele cu acnee severă au, de obicei, chisturi mari sau noduli inflamați care acoperă o suprafață mare de piele. Acneea severă poate provoca, de asemenea, umflături, cicatrici și leziuni dure și dureroase.
Lidia Fecioru spune că există o băutură care poate trata acneea severă.
”Le-am zis să nu uite despre chestia aia cu liliacul că-n florește, acuma să-și facă tinctura de liliac, că e foarte importantă așa și voiam să spun despre coșurile alea care sunt ca un fel de furunculoză. E foarte bun ceaiul, și băut, și pus și comprese, copacul de ceai, așa se numește. Îl găsim la plafar și putem bea tinctura câte cinci, șase, 10 picături de ulei de tinctură, practic de ulei esențial este sau ne putem unge cu el pe locurile astea, pentru că e foarte bun antiseptic și usucă imediat”, a spus Lidia Fecioru, scrie antena3.ro.
Ce este uleiul de arbore de ceai și cum funcționează?
Uleiul de arbore de ceai provine din frunzele de Melaleuca alternifolia, un arbore mic originar din Queensland și New South Wales, Australia. Deși Melaleuca alternifolia este cunoscută sub numele de arborele de ceai, nu trebuie confundată cu planta ale cărei frunze sunt folosite pentru a face ceai negru, verde și oolong.
Uleiul de arbore de ceai a fost folosit ca medicament tradițional de către aborigenii din Australia timp de secole. Acești nativi australieni zdrobesc frunzele arborelui de ceai pentru a extrage uleiul, apoi îl inhalează pentru a trata tusea și răceala sau îl aplică direct pe piele pentru vindecare.
Astăzi, uleiul de arbore de ceai este disponibil pe scară largă ca ulei 100% nediluat, sau pur. Există, de asemenea, forme diluate, cu o concentrație de 5-50% în produsele destinate pielii.
Uleiul de arbore de ceai conține o serie de compuși, inclusiv terpinen-4-ol, care s-au dovedit a ucide anumite bacterii, viruși și ciuperci, scrie healthline.com.