Cum reglezi centrala termică ca să ai factura mai mică la gaze și curent. Nimeni nu ți-a spus
Criza energetică prin care trece România și majoritatea țărilor din Europa aduce în discuție necesitatea aplicării unor măsuri pentru reducerea consumului de curent și gaze. Cei care au centrală termică trebuie să știe că pot avea o factură mai mică, dacă știu cum s-o regleze și respectă câteva lucruri simple.
- Trucul care te ajută să ai factura mai mică la gaze și curent
- Cu trebuie să reglezi centrala termică
Utilitățile costă din ce în ce mai mult, iar facturile din ce în ce mai mari devin imposibil de achitat pentru unii români. De aceea, trebuie să pui în practică anumite trucuri pentru reducerea costurilor la energie și gaze. Pentru cei care au centrală termică este foarte simplu să facă economie, dacă știu cum s-o regleze.
Cum trebuie să reglezi centrala termică ca să ai factura mai mică la gaze și curent
Contextul politic actual, la nivel mondial, a dus la izbucnirea unei crize energetice, iar facturile din această iarnă ar putea să ajungă la un cost total dublu față de cel înregistrat anul trecut.
Astfel, nu strică să fii atent la consumul centralei termice. Primul pas pentru a avea facturi mai mici, este ca atunci când pleci de acasă să închizi centrala termică. Totuși, dacă nu dorești să faci acest lucru, este indicat să o setezi la o temperatură cât mai mică cu putință.
De asemenea, caloriferele nu ar trebui să fie lăsate în funcțiune decât în camerele în care chiar locuiești. Prin această măsură, nu doar că vei face economie, ci vei evita și riscul apariției de condens și igrasie.
Termostatul de cameră este o alegere bună pentru a monitoriza zilnic consumul de energie al centralei termice. El va fi amplasat în dormitor, fiind un dispozitiv care se prezintă în variantă wireless și trebuie să fie conectat la centrală. Astfel, vei avea un ambient plăcut în camera în care locuiești.
Cu ajutorul unui astfel de termostat, costul facturii la energie scade cu aproximativ 30 de procente. Menționăm că trebuie multă atenție în privința locului în care amplasezi acest dispozitiv. Nu trebuie să stea lângă ferestre, dar nici lângă uși. Varianta cea mai bună este să fie pus undeva în apropierea patului.