Cum să elimini mirosul de canalizare din baie. Trucul ieftin care te scapă rapid de această problemă
Publicat pe 13.02.2025 la 19:25 Actualizat pe 13.02.2025 la 19:25
Deschizi ușa la baie și te lovește un miros neplăcut de canalizare? Te apropii de chiuvetă, de scurgerea dușului și de toaletă, încercând să localizezi sursa mirosului neplăcut. În ciuda eforturilor tale- frecat, pornit ventilatorul - nimic nu pare să îți fie de prea mare ajutor. Cum să elimini mirosul de canalizare din baie. Trucul ieftin care te scapă rapid de această problemă.
- Mirosul de canalizare din baie te deranjează?
- Iată cum îl poți elimina rapid
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că în băi, ocazional, miroase neplăcut, dar un miros de canalizare nu este cu siguranță ceva ce te mulțumește. Este acel miros inconfundabil, slab, care te face să strâmbi din nas în momentul în care pășești în încăpere.
Cum să elimini mirosul de canalizare din baie
Există mai mulți potențiali vinovați pentru mirosul neplăcut din baie: de la ventilarea necorespunzătoare a instalațiilor sanitare și conductele deteriorate până la înfundarea conductelor de canalizare. Deși utilizarea de detergenți parfumați ar putea masca temporar mirosul, problema va reveni probabil data viitoare când vei intra în baie.
Trebuie să știi că mirosul de canalizare din baia ta poate fi îndepărtat prin diverse metode. Dacă vrei să eviți produsele comerciale, nu-ți face griji, există unele soluții cu ingrediente naturale și eficiente.
Prepară o soluție din oțet alb și bicarbonat de sodiu pentru a combate mirosurile neplăcute din baie. Bicarbonatul de sodiu este deja cunoscut ca un produs minune, iar atunci când este combinat cu oțetul alb – un ingredient natural și ecologic, vei obține o soluție puternică.
Pentru a combate mirosurile neplăcute și a curăța eficient scurgerile, vei avea nevoie de 100 g de bicarbonat de sodiu, 200 ml de oțet alb și 500 ml de apă fierbinte. Începe prin a pune apa la fiert, până ajunge la punctul de clocot, apoi adaugă oțetul alb și amestecă bine.
Toarnă bicarbonatul de sodiu direct în țeava de scurgere, iar apoi adaugă soluția de apă cu oțet. Nu te îngrijora dacă vei observa o reacție efervescentă și spumă albă – aceasta este normală și face parte din procesul de curățare. Pentru a lăsa soluția să acționeze mai eficient, acoperă scurgerea cu un dop și lasă-o să acționeze pe parcursul nopții. Dimineața, lasă apa fierbinte să curgă timp de 5-10 minute, iar vei observa că mirosurile și blocajele vor dispărea.
Există un instrument pentru detectarea gazelor de canalizare?
Da, instalatorii folosesc diverse instrumente pentru a detecta gazele de canalizare. Un instrument comun este un test cu fum, în care se introduce fum netoxic în sistemul de instalații sanitare pentru a identifica orice scurgeri sau căi prin care ar putea scăpa gazul de canalizare.