Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică. Zece moduri prin care să economisești curent atunci când folosești mașina de spălat
În ultima perioadă prețurile au crescut, iar oamenii scot tot mai mulți bani din buzunar pentru a-și achita facturile la energie electrică. Dacă te aflii printre cei care își doresc să facă economii, trebuie să citești articolul de mai jos. Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică. Zece moduri prin care să economisești curent atunci când folosești mașina de spălat.
- Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică
- Zece moduri prin care să economisești curent atunci când folosești mașina de spălat
Este bine știut faptul că mașina de spălat și uscătorul de rufe reprezintă două dintre electrocasnicele care consumă o parte semnificativă de energie. Există însă mai multe moduri ușoare prin care puteți economisi energie și implicit și bani, atunci când folosiți mașina de spălat.
Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică
În prezent, oricine vrea să aibă un consum mai mic de energie electrică și să economisească în acest fel bani, poate face cu ușurință acest lucru. Iată câteva sfaturi rapide pentru reduce facturile la electricitate!
1. Spală cu apă rece. Trecerea de la apă caldă la apă rece poate reduce consumul de energie și veți putea obține aceeași curățare strălucitoare pe care o obțineți în mod normal din spălarea în apă caldă.
2. Reduceți numărul de cicluri de spălare – Cel mai bine este să așteptați până când sunt suficiente haine pentru a încărca în totalitate mașina de spălat. Acest lucru va reduce numărul de spălări la mașină și astfel economisiți curent. Ideal ar fi să se spele de două sau de trei ori pe săptămână. Amintiți-vă că mașina dvs. de spălat va folosi aproximativ aceeași cantitate de energie, indiferent de dimensiunea încărcăturii, așa că, de fiecare dată când o utilizați, ar fi bine să fie plină.
3. Optați pentru spălare rapidă. Folosiți funcția de spălare rapidă de 15 sau 30 de minute (dacă este disponibilă în mașina dvs. de spălat) pentru a reduce timpul de spălare.
4. Uscați separat bumbacurile mai grele. Hainele se vor usca mai repede și mai uniform dacă separați bumbacurile mai grele, cum ar fi lenjeria și prosoapele, de hainele ușoare.
5. Utilizați ciclul de „răcire”. Dacă uscătorul dvs. are această opțiune, puteți economisi energie, deoarece hainele se vor termina de uscat cu căldura rămasă în uscător. Utilizați setări de căldură mai scăzute pentru a usca hainele.
5. Folosiți bile pentru uscător. Bilele pentru uscător, de obicei din lână sau cauciuc, vor ajuta la menținerea hainelor separate pentru o uscare mai rapidă și pot ajuta la reducerea statică, astfel încât să puteți elimina cearșafurile pentru uscător.
6.Comutați sarcinile în timp ce uscătorul este cald. Acest lucru vă permite să profitați de căldura rămasă din ciclul anterior.
7.Curățați filtrul de scame după fiecare ciclu de uscare. Dacă folosiți foi pentru uscător, nu uitați să frecați filtrul o dată pe lună cu o periuță de dinți pentru a îndepărta excesul de depuneri.
8.Mod de spălare diferit – Mașina de spălat modernă are 8 – 12 moduri de spălare diferite, practic există moduri de spălare pentru fiecare tip de țesătură, dar cei mai mulți dintre noi folosim funcția de spălare zilnică pentru a curăța toate tipurile de haine. Dacă după sezonul de iarnă vrei să-ți speli toate hainele de lână și să le împachetezi pentru iarna viitoare atunci folosește opțiunea de lână pentru a spăla hainele de lână, astfel vei obține o curățare mai bună și un consum redus de energie.
9.Utilizați un detergent adecvat - O mașină de spălat cu încărcare superioară are nevoie de un detergent diferit față de o mașină de spălat cu încărcare frontală. Dacă detergentul produce prea multă spumă decât mașina dvs. de spălat va trebui să clătiți din nou și din nou, irosind apă și electricitate.
10. Cumpărați o mașină eficientă. Dacă utilizați o mașină de spălat care a fost fabricată acum 10 – 12 ani, atunci este timpul să treceți la un model mai eficient din punct de vedere energetic. Mașina de spălat modernă utilizează aproape jumătate din energie comparativ cu cele vechi.