Live acum Acces Direct
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică. Zece moduri prin care să economisești curent atunci când folosești mașina de spălat

Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică. Zece moduri prin care să economisești curent atunci când folosești mașina de spălat

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.03.2023 la 16:34 Actualizat pe 04.03.2023 la 16:34

În ultima perioadă prețurile au crescut, iar oamenii scot tot mai mulți bani din buzunar pentru a-și achita facturile la energie electrică. Dacă te aflii printre cei care își doresc să facă economii, trebuie să citești articolul de mai jos. Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică. Zece moduri prin care să economisești curent atunci când folosești mașina de spălat.

Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică

Profimediaimages.ro

Este bine știut faptul că mașina de spălat și uscătorul de rufe reprezintă două dintre electrocasnicele care consumă o parte semnificativă de energie. Există însă mai multe moduri ușoare prin care puteți economisi energie și implicit și bani, atunci când folosiți mașina de spălat.

Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică

În prezent, oricine vrea să aibă un consum mai mic de energie electrică și să economisească în acest fel bani, poate face cu ușurință acest lucru. Iată câteva sfaturi rapide pentru reduce facturile la electricitate!

1. Spală cu apă rece. Trecerea de la apă caldă la apă rece poate reduce consumul de energie și veți putea obține aceeași curățare strălucitoare pe care o obțineți în mod normal din spălarea în apă caldă.

2. Reduceți numărul de cicluri de spălare – Cel mai bine este să așteptați până când sunt suficiente haine pentru a încărca în totalitate mașina de spălat. Acest lucru va reduce numărul de spălări la mașină și astfel economisiți curent. Ideal ar fi să se spele de două sau de trei ori pe săptămână. Amintiți-vă că mașina dvs. de spălat va folosi aproximativ aceeași cantitate de energie, indiferent de dimensiunea încărcăturii, așa că, de fiecare dată când o utilizați, ar fi bine să fie plină.

3. Optați pentru spălare rapidă. Folosiți funcția de spălare rapidă de 15 sau 30 de minute (dacă este disponibilă în mașina dvs. de spălat) pentru a reduce timpul de spălare.

4. Uscați separat bumbacurile mai grele. Hainele se vor usca mai repede și mai uniform dacă separați bumbacurile mai grele, cum ar fi lenjeria și prosoapele, de hainele ușoare.

5. Utilizați ciclul de „răcire”. Dacă uscătorul dvs. are această opțiune, puteți economisi energie, deoarece hainele se vor termina de uscat cu căldura rămasă în uscător. Utilizați setări de căldură mai scăzute pentru a usca hainele.

5. Folosiți bile pentru uscător. Bilele pentru uscător, de obicei din lână sau cauciuc, vor ajuta la menținerea hainelor separate pentru o uscare mai rapidă și pot ajuta la reducerea statică, astfel încât să puteți elimina cearșafurile pentru uscător.

6.Comutați sarcinile în timp ce uscătorul este cald. Acest lucru vă permite să profitați de căldura rămasă din ciclul anterior.

7.Curățați filtrul de scame după fiecare ciclu de uscare. Dacă folosiți foi pentru uscător, nu uitați să frecați filtrul o dată pe lună cu o periuță de dinți pentru a îndepărta excesul de depuneri.

8.Mod de spălare diferit – Mașina de spălat modernă are 8 – 12 moduri de spălare diferite, practic există moduri de spălare pentru fiecare tip de țesătură, dar cei mai mulți dintre noi folosim funcția de spălare zilnică pentru a curăța toate tipurile de haine. Dacă după sezonul de iarnă vrei să-ți speli toate hainele de lână și să le împachetezi pentru iarna viitoare atunci folosește opțiunea de lână pentru a spăla hainele de lână, astfel vei obține o curățare mai bună și un consum redus de energie.

9.Utilizați un detergent adecvat - O mașină de spălat cu încărcare superioară are nevoie de un detergent diferit față de o mașină de spălat cu încărcare frontală. Dacă detergentul produce prea multă spumă decât mașina dvs. de spălat va trebui să clătiți din nou și din nou, irosind apă și electricitate.

10. Cumpărați o mașină eficientă. Dacă utilizați o mașină de spălat care a fost fabricată acum 10 – 12 ani, atunci este timpul să treceți la un model mai eficient din punct de vedere energetic. Mașina de spălat modernă utilizează aproape jumătate din energie comparativ cu cele vechi.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Cum să plătești facturi mai mici la energie electrică. Zece moduri prin care să economisești curent atunci când folosești mașina de spălat
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Stiri interne
Mama Monicăi din Timiș, distrusă de durere după ce fiica ei a murit. Femeia a primit cea mai îngrozitoare veste: ”Vreau să fie şi el la trei metri, cum este fata mea”
  • Monica a murit într-un accident cumplit
  • Mama ei nu îl cunoștea pe băiatul cu care s-a aflat în mașină
Showbiz intern
Alexandru de la Mireasa și-a surprins fanii, după ce a părăsit emisiunea! Ce se întâmplă în viața fostului concurent: ”Cu gândul...” / FOTO
  • Ce face Alexandru de la Mireasa, după ce a fost eliminat
  • Fostul concurent a transmis un mesaj neașteptat
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Dodel și soția lui, despărțire cu scandal. Cristi Tănase a depus cererea de divorț. Ce i-a mai cerut mamei fiicei lui
  • Dodel și soția lui, despărțire cu scandal
  • Cristi Tănase a depus cererea de divorț
  • Ce i-a mai cerut mamei fiicei lui
Emisiuni TV
Visul românesc – Succes american. Cum a reușit Ben Toma să ocupe una dintre cele mai importante funcții politice din Arizona. Românul, un exemplu de motivație: ”A fost foarte greu” / VIDEO
  • Cine este Ben Toma, unul dintre cei mai de succes bărbați din Arizona
  • Este român și are o carieră fabuloasă
Showbiz intern
Uddi a devenit, din nou, tată. Partenera lui a născut în urmă cu câteva zile. Ce nume au ales cei doi pentru fiica lor
  • Uddi a devenit, din nou, tată
  • Partenera lui a născut în urmă cu câteva zile
  • Ce nume au ales cei doi pentru fiica lor
Stiri interne
Ea este Monica, tânăra de 17 moartă într-un accident rutier în Timiș. La volanul mașinii se afla iubitul ei, care luase permisul în urmă cu patru zile / FOTO
  • O tânără de 17 ani a murit în Timiș
  • Monica s-a stins din viață după ce mașina în care se afla s-a răsturnat
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Comuna renumită ca fiind cea mai mare rezervaţie de liliac din ţară. Se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare
recomandare pe as.ro
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48 de ani şi este o persoană extrem de discretă
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Decizie incredibilă în cazul moștenirii lui Viorel Lis. Cine va moşteni averea fostului edil al Capitalei
recomandare pe antena3.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
recomandare pe antena3.ro
Rugăciune către Sfântul Apostol Toma. Se citește în prima duminică de după Paște
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunțul momentului în România! BNR confirmă ce se întâmplă cu ratele românilor
recomandare pe Jurnalul.ro
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni