Cum să pornești corect mașina atunci când afară e ger. Greşelile banale pe care nu ar trebui să le mai faci
Mașina ta pornește greu când afară e frig? Potrivit specialiștilor, vremea rece și umedă poate face ravagii cu bateriile autoturismelor, sistemele de combustibil, motoarele de pornire, alternatoarele, uleiul și, acolo unde este cazul, carburatoarele. Cum pornești corect mașina atunci când temperaturile de afară sunt negative. Greşelile banale pe care nu ar trebui să le mai faci.
- Vremea rece și umedă poate face ravagii cu bateriile autoturismelor
- Cum să pornești corect mașina atunci când afară e ger
- Greşelile banale pe care nu ar trebui să le mai faci
A afla de ce mașina ta nu pornește la temperaturi scăzute sau înghețate poate fi o provocare. Cu toate acestea, cu sfaturile și îndrumările corecte, poți rezolva cu ușurință problemele comune de pornire.
Cum să pornești corect mașina atunci când afară e ger
Potrivit specialiștilor, în perioada în care afara sunt înregistrate temperaturi negative, experții recomandă o abordare mai atentă la procesul de pornire a mașinii. Deși când afară este frig, cel mai probabil, instinctul ficărui șofer este să pornească motorul rapid pentru a-l încălzi, acest lucru nu este deloc recomandat, ba din contră. Pornirea ar trebui să fie mai lentă decât în sezonul cald atunci când afară este frig.
Specialiștii spun că, dacă ai un autoturism diesel, atunci este important să pui contactul pentru cel puțin 3-5 secunde înainte de a încerca să porniți motorul. Există, evident situații în care timpul necesar poate depăși chiar și cele 5 secunde. Este bine de știul că motorul este pregătit pentru pornire atunci când se sting martorii de bord, și asta pentru că folosește compresia pentru a genera aprinderea combustibilului.
În cazul mașinilor care circulă pe benzină, proprietarilor le este sugerat să aștepte câteva secunde după ce au pus contactul, înainte de a încerca pornirea. Este important ca șoferul să ia în considerare starea martorilor de bord, iar atunci când aceștia se sting, autoturismul poate fi pornit în condiții de siguranță.
Cum poți întreține bateria mașinii în timpul iernii
Cu tot mai multe echipamente ale vehiculelor care necesită electricitate, întreținerea bateriei este mai importantă ca niciodată. Temperaturile scăzute afectează procesul chimic care produce și stochează electricitate în interiorul bateriei, încetinind-o și reducându-i capacitatea de a menține încărcarea.
Dacă folosești mașina în mod regulat pentru călătorii scurte, poate merita să îți încarci bateria cel puțin o dată pe săptămână în lunile de iarnă, mai ales dacă are mai mult de trei ani.
Bateriile mai vechi și mai slabe vor avea de obicei performanțe reduse, iar temperaturile scăzute pot reduce acest lucru și mai mult, până la punctul în care bateria se va descărca sau se va descărca foarte repede, scrie rac.co.uk.